Wedstrijd 75 jaar Baarn

Gepubliceerd op: 16 november 2022 11:20

De Bibliotheek Baarn bestaat 75 jaar. Speciaal voor volwassenen hebben we daarom een leuke wedstrijd in petto. In de tekst zijn verschillende boektitels verstopt. De winnaar krijgt een jaar lang een gratis abonnement voor de bibliotheek. Ook als je al lid bent.

Spelregels

Hieronder staat een tekst. Hierin zijn boektitels verstopt. Aan jou de opdracht om deze boektitels te vinden.

  • Het gaat om boektitels die zijn verfilmd of waar een televisieserie van is gemaakt
  • Tot uiterlijk 10 december kun je jouw antwoord sturen naar: baarn@bibliotheekeemland.nl of inleveren bj de balie
  • Bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot
  • De prijs is een jaar lang een gratis abonnement voor de Bibliotheek. Ook als je al lid bent
  • De prijsuitreiking is op 14 december, tijdens de borrel (16.00 - 17.00 uur)

Hieronder staat de tekst:

Het leven uit een dag van Bibliotheek Baarn

Door de jaren heen heeft de bibliotheek op verschillende plekken in Baarn gezeten. Onder andere op het kruispunt van de Eemnesserweg, de Veldstraat en nu alweer heel wat jaren in de Hoofdstraat.   Wie weet zitten we over een paar jaar samen met de Speeldoos in een nieuw gebouw maar de weg daarnaartoe is lang en vol hobbels. De verbouwing laat nog wel even op zich wachten want door de stijgende prijzen, je schrikt je wild, is de toekomst ongewis. Er is veel veranderd in de bibliotheek, waar je vroeger het geluid van een stempelende bibliothecaris hoorde, hoor je nu de aanslag van jongeren die op hun laptop hun huiswerk zitten te maken. 

De avonden worden langer, het is eerder donker, de zomerhitte is verdreven maar alles is verlicht en de bibliotheek is als een warme huiskamer waar iedereen welkom is; Je leest een tijdschrift of een krant en als je dorst hebt pak je water of een kopje Max Havelaar koffie. Personeel loopt met een reserveringslijst rond en een hongerige klant doet in de kookboekenkast inspiratie op voor het diner.  

Achter gesloten deuren wordt vergaderd en worden er met overreding en overtuiging activiteiten georganiseerd.   

In de kinderhoek is een vader de voorlezer van zijn dochtertje.   

Nieuwe klanten krijgen een rondleiding want de ordening van de kasten is niet meteen voor iedereen duidelijk. Al die boeken scheppen natuurlijk wel grote verwachtingen.  De keuze is enorm. Heb je bv altijd al een keer de scheepsjongens van Bontekoe willen lezen of liefde in tijden van cholera, dat kan. Kies met verstand en gevoel en mocht je later toch spijt krijgen van je keuze lever je de boeken gewoon weer in.   

He, daar klinkt het alarm. Is dat de boekendief?  

Daar komen de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Zij hebben zo hun rituelen. De jongste speelt de dirigent, de tweeling speelt de drum, de oudste zingt de tekst van “Let it snow” en Mathilda zit er sprakeloos bij.  

De vader van Tirza verteld over zijn droom om de Ventoux te beklimmen, ondanks zijn verborgen gebreken. Om geld op te halen voor het goede doel. Zo vliegen de uren voorbij.   

Je begrijpt al dat een bibliothecaresse zich nooit alleen op de wereld voelt. Als om 17.30 uur het daglicht is geweken, sluit zij de deuren en gaat tevreden naar huis om te eten, bidden en beminnen.  

Bekijk programma 75 jaar Baarn