Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 6 september 2021 14:13

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid.

De DigiTaalhuizen in de vestigingen Het Eemhuis, Baarn, Bunschoten, Leusden en Woudenberg, kunnen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven verder helpen. En ook wie geen ervaring heeft met de computer, wordt op weg geholpen. De Taalconsulent van het DigiTaalhuis kijkt samen met degene die beter wil worden in lezen, schrijven of de computer gebruiken, wat het beste past. De hulp sluit aan bij de persoonlijke vraag.

Help jij mee?

Iemand die laaggeletterd is, kan zich hiervoor schamen en probeert het te verbergen. Om de stap te zetten en op zoek te gaan naar hulp, kan best moeilijk zijn. Ken jij iemand die moeite heeft met lezen of schrijven? Neem hem of haar dan mee naar de Bibliotheek, dan kunnen we via het DigiTaalhuis verder helpen.

Denk je dat je niemand kent? Bekijk dan eens het onderstaande filmpje.