Winnaars fotowedstrijd de Bibliotheek Vathorst

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 11:29

Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. Om de wijk in deze inrichting terug te laten komen door middel van aansprekende en herkenbare foto's van Vathorst is er een fotowedstrijd georganiseerd. De 15 onderstaande foto's hebben deze wedstrijd gewonnen, en komen in de nieuwe inrichting van de Bibliotheek Vathorst te hangen!

1. Linda Wegerif

Station Amersfoort Vathorst gezien vanuit Hooglanderveen op een mooie herfstdag.

2. Henk Groenewoud

Ik weet niet hoe het komt, maar de zonsopkomsten en zonsondergangen in Vathorst zijn fenomenaal. Deze avond verkleurde de lucht weer eens prachtig. “We gaan naar buiten!’ riep ik en greep de camera. Vanaf een brug op de Kolhornkade genoten we van de spiegeling in het water. Wat een genot om zoveel moois zo dichtbij te kunnen beleven.

3. Iwan Budzelaar

Deze foto "het water van de Weteringkade” gefotografeerd op een onstuimige dag vanaf mijn werk op een moment dat de zon heel even te voor schijn kwam. Dit laat zien dat er altijd mooie dingen te voorschijn komen hoe onstuimig de wereld ook is.

4. Maarten Dekker

Laak: Als een eenheid aan de waterkant, met uitzicht in de verte. Wat er ook komen en gebeuren zal, samen staan we sterk!

5. Maarten Dekker

Markenhaven: We staan recht tegenover elkaar, maar toch is er verbondenheid.

6. Marloes ter Horst

De pagodes zijn voor mij kenmerkend voor Vathorst. Als ik denk aan kunst in Vathorst, dan denk ik meteen aan deze bijzondere werken. Ik hou ervan om net even anders dan anders te fotograferen en ben daardoor altijd op zoek naar een origineel en toch herkenbaar beeld. Het werken met de glazen bol is uitdagend voor mij als fotograaf en verrassend voor de kijker.

7. Marloes ter Host

Groen. Misschien niet iets wat je direct associeert met een VINEX-locatie. Maar het is wat Vathorst is; verrassend groen. Het samenspel van architectuur, groen en water maakt Vathorst een hele prettige plek om te wonen. Ik blijf elke keer nieuwe plekjes ontdekken en als fotograaf leg ik deze graag op een originele manier vast.

8. Marlous Pippel

Weken kijk ik er al naar uit: de dag dat de jonge zwanen uit het ei kruipen. Heel bijzonder om te zien dat, in een periode waarin de wereld even stil lijkt te staan (voorjaar 2020), de natuur gewoon haar gang gaat. Het zwanengezin op de foto komt net terug van een van de allereerste 'zwemlessen' van de kleintjes. Een genot om te zien!

9. Maya Hofstra

De Laak en de grachten bieden zowel in de zomer als tijdens een koude winter gelegenheid tot ontspanning en vertier voor jong en oud.

Vathorst is mooi, divers en levendig .

10. Monique Tekstra-van Lochem

Tijdens de coronacrisis is dit het beeld dat ik overal in Vathorst zie: thuiswerkende ouders en spelende kinderen op straat.

Het stilstaande, eenzame en binnen werken tegenover het altijd dynamische, energieke en graag buiten zijn van de kinderen heb ik met deze foto willen vastleggen.

11. Nina Bolwerk

Wanneer ik in het Kaipark ben, zie ik bijna altijd kinderen klimmen op deze klimtoren, alsof er een magische aantrekkingskracht is. Vanuit de hoek waar de foto genomen is, lijkt de klimtoren nog indrukwekkender.

Deze foto weerspiegelt voor mij hoe bijzonder en gevarieerd Vathorst is en hoe deze mooie wijk “opgeklommen” is van een paar straten, in een prachtige woonomgeving die van alle gemakken voorzien is.

12. Rien Gieltjes

Graffiti: Bij het maken van deze foto had ik een perspectief in gedachten waardoor dit object vele malen groter gaat lijken dan in werkelijkheid.

Door het perspectief in combinatie met de graffiti moest het een echte Eye Catcher gaan worden. Benadrukken van perspectief, lijn en vorm zijn belangrijke kenmerken van mijn fotografie. Mijn portfolio is hier te zien en ik ben te bereiken via gieltjesfotografie@gmail.com

13. Stefan Kwakman

“Vathorst Waterdorp. De ondergaande zon kleurt de lucht in schilderachtige kleuren. Mensen genieten van
de omgeving. Op de achtergrond zie je dat de natuur plaats maakt voor de nieuwbouw wijk “Laakse tuinen”. “

14. Robin Benner

Deze koe kijkt nieuwsgierig naar haar nieuwe buren in Laakse tuinen. "Blijven jullie wel van mijn tuin af?"

15. Erik van Dijk

In Vathorst is niets wat het lijkt; 'De Tafelberg' bij zonsondergang.