Winnaars voorrondes De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Gepubliceerd op: 9 maart 2023 11:31

Woensdag 29 maart wordt een spannende dag voor negen voorleestalenten uit de regio Eemland. Zij lezen voor in het Icoon-theater in de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Een deskundige jury kiest één winnaar die doorgaat naar de Provinciale finale. De winnaar daarvan kan uiteindelijk voorleeskampioen van heel Nederland worden. De regionale voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

Het wordt deze woensdagmiddag geen gemakkelijke klus voor de jury, want de negen deelnemers kunnen allemaal ontzettend goed voorlezen. Ze zijn eerst kampioen van hun eigen school geworden en daarna hebben ze de voorrondes in het Eemhuis overleefd. Daar deden 37 schoolkampioenen aan mee uit Baarn, Bunschoten, Amersfoort, Woudenberg en Leusden.

De finale van de voorleeswedstrijd is ieder jaar weer een erg spannend evenement waar de fans, het publiek en de jury bovendien getrakteerd worden op schitterende fragmenten uit de mooiste kinderboeken van dit moment.

Dit zijn de 9 deelnemers in de finale

Wasim Adli van Talentum (Amersfoort)
Stijn Visser van de Bieshaar (Hoogland)
Suze Voorganger van de Joost van den Vondel (Amersfoort)
Dina Aazane van de Vlinderslag (Amersfoort)
Lina Boussakouk van de Caeciliaschool (Amersfoort)
Heba Tribak Mechichi van de Parkschool (Amersfoort)
Mika Eijsink van de St.Josephschool (Hooglanderveen)
Anna de Graaf van de Bavinckschool (Bunschoten-Spakenburg)
Sophie van Duijn van de Gaspard de Coligny (Baarn)

De jury bestaat uit kinderboekenschrijver Mijke Pelgrim, specialist voortgezet onderwijs Sanne Linders en de directeur van de Bibliotheek Eemland, Erno de Groot. De presentatie is in handen van ex-leerkracht van het jaar Wouter Siebers.