Zomerprogramma

De Bibliotheek Eemland heeft een zomerprogramma boordevol leuke activiteiten.

Kom bijvoorbeeld naar de Mensenbieb, maak kennis met een leesclub of kom naar een lezing over filosofie en zingeving. Ook aan de jeugd is gedacht! Er zijn toffe digitale workshops van het Medialab en er zijn voorleesfeestjes.

• Het Boek van de maand-gesprek

Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. De toegang is gratis.

woensdag 14 oktober 2020, van 12:30 tot 13:15

woensdag 11 november 2020, van 12:30 tot 13:15

woensdag 9 december 2020, van 12:30 tot 13:15

Alle zomerprogramma activiteiten

Zomerse boekentips

Zoek je boekeninspiratie voor in de zomervakantie? Zomerse romans, reisverhalen om bij weg te dromen of bijvoorbeeld boeken over buiten eten? Dan is dit de juiste plek!

Bekijk alle tips

Zomerse boekentips

Boekentips van spreker Jan Flameling

• Het verlangen naar zin

Hans Alma

Nieuwe visie van de hoogleraar humanistiek op zingeving en levensbeschouwing aan de hand van kunst en wetenschappelijke inzichten.

Gedrukt boek

Bekijk details van Het verlangen naar zin

• Ubuntu

Mogobe Ramose

Overzicht van de Afrikaanse filosofie, waarin beschreven is hoe het Afrikaanse idee van 'ubuntu’ (een holistische en dynamische opvatting over de werkelijkheid) gevolgen heeft voor het denken over zaken als geneeskunde, economie, politiek en ecologie.

Bekijk details van Ubuntu

• Vorm is leegte, leegte is vorm

Nhat Hanh Nhất Hạnh

Aan de hand van een oude boeddhistische tekst mediteert de Vietnamese monnik over diverse zaken en probeert de oude boeddhistische ideeën toe te passen in de westerse wereld.

Gedrukt boek

Bekijk details van Vorm is leegte, leegte is vorm

Meer over de lezing van Jan Flameling

De VakantieBieb is open!

Beleef een zomer vol verhalen met de VakantieBieb. E-books en luisterboeken voor iedereen. Ook voor niet-leden! De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.

Alles over de VakantieBieb