Educatieve Escaperoom

Educatieve Escaperoom

Spelen én leren tegelijk? Dat kan in de vorm van een interactieve beleving in de Educatieve Escaperoom. Welke klas weet de missie te volbrengen en op tijd te ontsnappen?

Groep
– Primair onderwijs, groep 5
– Primair onderwijs, groep 6
– Primair onderwijs, groep 7
– Primair onderwijs, groep 8
– Voortgezet onderwijs: alle brugklassen en HAVO/VWO jaar 2+

Leerdoelen ‘digitale geletterdheid’
– Mediawijsheid
– ICT-basisvaardigheden
– Computational thinking
– Informatievaardigheden
– Leesbevordering

Type product
– Groepsbezoek

Tijdsduur
– 1,5 uur

Prijs (excl. BTW)
– Basisscholen (groep 5, 6, 7 of 8): € 45,-
– Voortgezet onderwijs: € 95,- (nu ook CJP geaccrediteerd!)
– BSO-groepen: € 75,-
– Docententeams: € 150,-
– Scholen buiten regio Eemland: € 250,-

De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd!

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

In deze vernieuwde escaperoom worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Als ‘agenten’ van de PRYSM Security politieteams werken ze samen en leren ze prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Tijdens het spel worden ze uitgedaagd verschillende puzzels op te lossen, wat niet alleen belangrijk bewijsmateriaal zal opleveren, maar hen ook helpt hun vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking verder te ontwikkelen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze onwijs veel plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden.

Bromsnor
Rechercheur Bromsnor is het nieuwe gezicht van PRYSM Security. Hij heeft hulp nodig met het oplossen van de zaak in zijn high tech politiebureau. Al meer dan 250 klassen zijn deze uitdaging aangegaan. Is jouw klas de volgende? Reserveer dan snel een plekje!

Leerlingen van groep 5, 6 en 7:
Een journalist heeft ontdekt dat iemand bij de krant zijn berichten stiekem verandert in nepnieuws… Kunnen jullie hem helpen alle foute artikelen uit de krant te halen en erachter komen welk redactielid sjoemelt met het Amersfoortse nieuws? Schiet op, over een uur moet alles online en gaat de krant van morgen naar de drukker!

Leerlingen van groep 8 en voortgezet onderwijs:
Het team van PRYSM Security zit bovenop een nog onopgeloste zaak: een “catfish”-schandaal van het hoogste niveau, waarbij iemand op het internet zich voordoet als een ander en hiermee tientallen jonge slachtoffers heeft misleid, bedrogen en afgeperst. Een spannend onderzoek vol identiteitsfraude, cybercrime en fake news… Zou het met jullie hulp dan eindelijk lukken om deze online crimineel te ontmaskeren en op te pakken?

Eerste Educatieve Escaperoom ter wereld
De Educatieve Escaperoom van het Medialab is de eerste escaperoom ter wereld die speciaal is ontwikkeld voor schoolklassen, met als doel om leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs op een spannende, innovatieve manier kennis te laten maken met digitale educatie. Sinds begin 2018 bieden wij klassen uit de regio van Bibliotheek Eemland een interactieve beleving aan, waarbij leerlingen binnen één uur moeten ontsnappen door educatieve puzzels op te lossen. Dit zijn puzzels op het gebied van 21st Century Skills. Elke klas krijgt een eigen ervaring met andere puzzels, passend bij het niveau, leerjaar en bovenal hun eigen belevingswereld. Er is ruimte voor klassen van minimaal 20 en maximaal 30 leerlingen.