Digitale omgangsvormen (groep 7 en 8)

In deze lessenserie leer je hoe je digitale media moet gebruiken en hoe je veilig en bewust om kan gaan met digitale content. 

Bestellen

Groep

  • Primair onderwijs groep 7 en 8

Leerdoelen Digitale geletterdheid

  • Mediawijsheid: digitale media gebruiken, kenmerken van digitale content, veilig en bewust omgaan met digitale content
  • Digitale informatievaardigheden: digitale informatie verzamelen, selecteren, verwerken en evalueren

Type product

  • Handleiding en padlet
  • Gastlessen

Tijdsduur

  • Introductieles: 60 minuten
  • Les van vakdocent: 60 minuten

Prijs

€145,-

In deze lessenserie leer je hoe je digitale media moet gebruiken en hoe je veilig en bewust om kan gaan met digitale content. Er wordt vooral geluisterd naar en gepraat met elkaar. Vanwege het onderwerp is het van belang dat er een veilige omgeving in de klas heerst tijdens het gesprek. Tijdens de introductieles wordt aan de hand van een formulier gekeken naar en gediscussieerd over het internet en social mediagedrag van de klas. De introductieles geeft de leerkracht zelf.

In de vervolgles gaat de vakdocent van het Medialab met de leerlingen in gesprek over over online omgangsvormen en de problematiek die hierbij speelt. Door de werking van social media uit te leggen en hetgeen daarbij hoort (influencers, gamen, vloggers) worden leerlingen bewuster van de werking en hun eigen gebruik. Door naar elkaars verhalen te luisteren leren ze empatisch kijken naar elkaar en wordt duidelijker hoe online met elkaar om te gaan.

Bestellen

Op maat gemaakt

In overleg kan dit project worden aangepast qua beschikbare tijd, thema's en andere wensen.

Ook kan het Medialab lessen of projecten over andere thema's binnen digitale geletterdheid en digitaal burgerschap in opdracht van één of meerdere scholen op maat ontwikkelen.