Programmeren (VO onderbouw)

Is jouw klas klaar voor de grootste LEGO uitdaging? In deze workshop van drie uur gaan we met LEGO een robot bouwen en programmeren.

Bestellen

Groep

  • Voortgezet onderwijs: onderbouw

Leerdoelen Digitale geletterdheid

  • Praktische ICT-vaardigheden: gebruik van digitale technologie op de maatschappij, werken met digitale apparaten
  • Computational thinking: opdelen van een complex probleem/taak in deelproblemen/deeltaken, onderzoeken, herkennen van patronen, formuleren van een set instructies of regels (algoritmes)

Type product

  • Workshop

Tijdsduur

  • 3 uur

Prijs

€300,-

Is jouw klas klaar voor de grootste LEGO uitdaging? In deze workshop van drie uur gaan we met LEGO een robot bouwen en programmeren. Onderzoek hoe viervoetige robots lopen en programmeer je eigen robot! Laat je hem dansen of door een parcours wandelen? Of leer je hem hoe hij zelf moet basketballen?? Niets is te gek! In overleg kan deze workshop aansluiten op een thema waar de klas mee bezig is.  

Let op: door intensieve begeleiding en de hoeveelheid materialen kan deze les niet in één keer voor een klas van 30 leerlingen worden verzorgd. In onderling overleg maken we een praktische planning waarin alle leerlingen aan de slag kunnen.

Bestellen

Op maat gemaakt

In overleg kan dit project worden aangepast qua beschikbare tijd, thema's en andere wensen.

Ook kan het Medialab lessen of projecten over andere thema's binnen digitale geletterdheid en digitaal burgerschap in opdracht van één of meerdere scholen op maat ontwikkelen.