1. Film The Burbs in Hoogland tijdens het weekend van Burendag

In samenwerking met het Dorpshuis organiseert de Bibliotheek Hoogland de dag na Burendag op zondag 24 september een filmvertoning. Kom ook en geniet van de komische film The Burbs met in de hoofdrollen Tom Hanks en Carrie Fisher. De film start om 14.30 uur en de toegang is vanwege Burendag gratis!

de Bibliotheek Hoogland in de Neng

zo 24 sep

2. Verhalenpodium 'Waar gebeurd' in KAdECafé

Op zondag 24 september vindt er weer een nieuwe editie van ‘Waar gebeurd’ plaats in de Bibliotheek het Eemhuis. 'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse "The Moth". Het thema is deze keer: "De buren". U bent van harte welkom in het KAdECafé van 17.00 tot 18.30 uur! De entree bedraagt €5,-. Aanmelden is niet verplicht. Vrije inloop is mogelijk voor zover er plaats is.

Van 17:00 tot 18:30

Het KAdECafé

zo 24 sep

3. Digitaal Hulpplein in Leusden

Iedere maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur organiseren wij samen met Gilde Leusden een Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek Leusden. U bent van harte welkom met al uw vragen op digitaal gebied!

Van 10:00 tot 12:00

De Bibliotheek Leusden

ma 25 sep

4. Informatiebijeenkomst avond-leeskring literatuur in Het Eemhuis

Maandag 25 september om 19.30 uur organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met Senia een informatiebijeekomst over avond-leeskringen literatuur in Espressobar De draak in Het Eemhuis.

Van 19:30 tot 21:00

Espressobar De draak in het Eemhuis

ma 25 sep

5. Informatieavond VoorleesExpress voor nieuwe vrijwilligers

VoorleesExpress Amersfoort, een project waarbij vrijwilligers twintig weken lang voorlezen bij gezinnen met een arm taal- en leesklimaat, breidt uit naar Bunschoten. Daarvoor is de VoorleesExpress op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren. Wie meer over dit project wil weten, is van harte welkom bij de informatieavond op dinsdag 26 september om 19.30 uur in de Bibliotheek Bunschoten.

Van 19:30 tot 21:00

de Bibliotheek Eemland

di 26 sep

6. Informatiebijeenkomst Leeskring Literatuur in Het Eemhuis

Woensdag 27 september om 10.30 uur organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met Senia een informatiebijeekomst over leeskringen literatuur in de Keizaal.

Van 10:30 tot 12:00

Keizaal

wo 27 sep

7. Boek van de maand-gesprek "Baarn Leest"

Iedere laatste woensdag van de maand is er een Boek van de maand-gesprek met schrijvers en lezers in de Bibliotheek Baarn. Het gesprek vindt plaats van 12.30 tot 13.15 uur. De toegang is gratis!

Van 12:30 tot 13:15

de Bibliotheek Baarn

wo 27 sep

8. Tentoonstelling Vindersgeluk, 35 jaar in boeken gevonden

Zondag 1 oktober om 13.00 uur wordt in de Espressobar de Draak in Het Eemhuis de tentoonstelling Vindersgeluk geopend. Te zien zijn voorwerpen die in tweedehands boeken gevonden zijn door de medewerkers van het modern antiquariaat 't Ezelsoor in Amersfoort.

Espressobar De draak

zo 01 okt

9. Fototentoonstelling Geluksmomenten in Eemland

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar Geluk. Archief Eemland heeft in de collectie gezocht naar foto's die het geluk van de inwoners uit de regio Eemland laten zien. Vanaf 1 oktober kunt u deze foto's bekijken op de tweede verdieping.

1 oktober 2017 t/m 31 oktober 2017

Het Kabinet op de tweede verdieping

01 okt t/m 31 okt

Kinderboekenweek 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. We organiseren ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema “Gruwelijk eng!”. Er zijn leuke voorleesfeestjes, spannende Griezellabs en we sluiten de Kinderboekenweek weer groots af met een Kinderboekenfestival. Welkom!

Herman Koch komt langs!

Schrijver en televisiemaker Herman Koch (onder meer bekend van "Het diner" en het Boekenweekgeschenk van 2017) brengt zaterdagavond 23 september van 20.00 tot 23.00 uur een bezoek aan het Eemhuis tijdens de Nacht van de Literatuur.

Tyche van Bommel verzorgt het interview met de schrijver. Niki Romijn verzorgt de muziek. De toegang is gratis!