1. Auteur Jan Brokken en pianist Marcel Worms geven concertlezing

Op uitnodiging van de Bibliotheek Eemland en Theater De Tuin brengen auteur Jan Brokken en pianist Marcel Worms zondagmiddag 19 november een bezoek aan het theater. Zij geven die middag een concertlezing naar aanleiding van het boek “De Kozakkentuin”. U bent van harte welkom in Theater De Tuin om 15.30 uur.

Theater De Tuin

zo 19 nov

2. Kunstuitleen Amersfoort opent haar deuren tijdens KunstKijkRoute

Dit jaar opent Kunstuitleen Amersfoort voor het eerst haar deuren tijdens de KunstKijkRoute. Elke derde zondagmiddag in de maanden september, oktober en november kunnen kunstliefhebbers terecht in het Eemhuis om kennis te maken met (de collectie van) de Kunstuitleen.

19 november 2017

zo 19 nov

3. Schrijfclub voor laaggeletterden

Heeft u moeite met de Nederlandse taal, maar vindt u het geweldig om gedichten of verhalen te schrijven? Of wilt u meer leren over creatief schrijven? Dan kan deze gratis schrijfclub uitkomst bieden. U bent van harte welkom op de derde maandag van de maand van 9.30 - 11.30 uur.

Van 09:30 tot 11:30

4. Digitaal Hulpplein in Leusden

Iedere maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur organiseren wij samen met Gilde Leusden een Digitaal Hulpplein in de Bibliotheek Leusden. U bent van harte welkom met al uw vragen op digitaal gebied!

Van 10:00 tot 12:00

De Bibliotheek Leusden

5. Gesprekken naar aanleiding van TED Talks over Robotica

Robots: een zonnige toekomst of juist het begin van het einde van de mens? In het kader van Nederland Leest met als thema Robotica en aansluitend op de Week van de Mediawijsheid organiseert de Bibliotheek Eemland gesprekken in lunchtijd nav bijzondere TED Talks over Robotica. U bent welkom van 12.30 tot 13.15 uur in het Eemhuis op maandag 20 november, woensdag 22 november en vrijdag 24 november. Na afloop praten we kort na met de aanwezigen. Van harte welkom .

20 november 2017, 12:30 t/m 24 november 2017, 13:15

de Bibliotheek het Eemhuis (Keizaal)

20 nov t/m 24 nov

6. Digitaal Hulpplein in het Eemhuis

In samenwerking met KBO en Seniorweb organiseren wij maandelijks een Digitaal Hulpplein van 13.30 - 15.30 uur op elke derde maandagmiddag van de maand. U bent van harte welkom met vragen op digitaal gebied!

Van 13:30 tot 15:30

7. Start leeskring oude literatuur/klassiekers

Maandag 20 november om 19.30 uur organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met Senia een bijeenkomst in Espressobar de Draak in Het Eemhuis voor het oprichten van een leeskring oude literatuur/klassiekers.

Van 19:30 tot 21:00

Espressobar de Draak in het Eemhuis

8. Filmvertoning No direction home over Bob Dylan

De Bibliotheek Eemland vertoont de film No direction home over Bob Dylan, de winnaar van de Nobelprijs van de Literatuur 2016. De 3,5 uur durende documentaire vertonen wij in twee delen. Het eerste deel is te zien op maandagavond 20 november van 19.30 tot 21.15 uur, het tweede deel op maandagavond 27 november op hetzelfde tijdstip. U bent van harte welkom in de Keizaal van de Bibliotheek het Eemhuis.

Van 19:30 tot 21:15

Het Eemhuis (Keizaal)

9. Lezing De prinsessen en de Renaissance door Gees-Ineke Smit

Dinsdagochtend 21 november brengt kunsthistoricus Gees-Ineke Smit een bezoek aan de Bibliotheek Baarn om een lezing te geven, genaamd De prinsessen en de Renaissance. De lezing vindt plaats van 10.15 tot 12.15 uur in de Bibliotheek Baarn. De kosten bedragen € 17,50.

Van 10:15 tot 12:15

de Bibliotheek Baarn

di 21 nov

Nederland Leest 2017: Robotica

De maand november staat ook dit jaar weer geheel in het teken van Nederland Leest met dit jaar als thema Robotica. Wij organiseren filmvoorstellingen, literaire avonden met Arthur Japin en Ronald Giphart en nog veel meer! Doe mee en krijg het boekje Ik, Robot gratis van de Bibliotheek.