1. Historisch Kijkcafé in de Bibliotheek Leusden

De Bibliotheek Leusden en de Historische Kring Leusden organiseren dinsdagmiddag 23 januari weer een “Historisch Kijkcafé”, waarbij u vrijblijvend oude foto’s kunt bekijken van Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld. Welkom van 14.45 – 16.00 uur in de Bibliotheek Leusden.

Van 14:45 tot 16:00

2. Boekpresentatie "Ze zullen denken dat we engelen zijn" met Bert Natter

Dinsdagavond 23 januari is Eemlandse schrijver Bert Natter in de Bibliotheek Baarn voor de presentatie van zijn nieuwe boek "Ze zullen denken dat we engelen zijn". U bent van harte welkom om deze boekpresentatie bij te wonen! We starten om 19.30 uur. De toegang is gratis!

Van 19:30 tot 21:30

de Bibliotheek Baarn

3. UITVERKOCHT! Koken met Karin zonder pakjes en zakjes

In het kader van het thema "Gezond en met aandacht leven" organiseert de Bibliotheek Eemland (samen met Kunst en Cultuur Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg) drie activiteiten. Een daarvan is Koken met Karin zonder pakjes en zakjes. U bent van harte welkom op dinsdagavond 23 januari om 20.00 uur in Cultuurhuis Woudenberg.

Van 20:00 tot 21:30

Cultuurhuis Woudenberg

4. Voorleesontbijt met burgemeester in Leusden

Burgemeester Bouwmeester is woensdagochtend 24 januari aanwezig in de Bibliotheek Leusden om voor te lezen tijdens het voorleesontbijt. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar oud zijn van harte welkom om 9.00 uur. We vieren hiermee de start van de Nationale Voorleesdagen 2018!

Van 09:00 tot 10:00

5. Gratis internetcursus Klik & Tik

De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb de gratis internetcursus Klik & Tik. Deze cursus vindt iedere woensdag plaats in de Bibliotheek het Eemhuis van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met hun weg te vinden op het internet.

Van 10:00 tot 12:00

Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

6. Meespeelvoorstelling Ssst! De tijger slaapt in Woudenberg

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Eemland ook meespeelvoorstellingen voor kinderen van 2 tot 7 jaar, verzorgd door Margreet Boon. Deze meespeelvoorstelling vindt op woensdag 24 januari om 14.00 uur plaats in de Bibliotheek Woudenberg. De toegang is gratis!

Van 14:00 tot 15:00

de Bibliotheek Woudenberg

wo 24 jan

7. Voorleesfeestje Ssst! De tijger slaapt in ABC Kruiskamp (Vlindervallei)

De Bibliotheek Eemland viert vanaf woensdag 24 januari de Nationale Voorleesdagen 2018! Tijdens deze landelijke campagne organiseren we verschillende activiteiten voor kinderen van 2 tot 7 jaar oud, waaronder voorleesfeestjes. In ABC Kruiskamp (Vlindervallei) vindt dit voorleesfeestje plaats op woensdag 24 januari om 14.15 uur. De toegang is gratis!

Van 14:15 tot 15:15

ABC Kruiskamp (Vlindervallei)

8. Voorleesfeestje Ssst! De tijger slaapt in Baarn

De Bibliotheek Eemland viert vanaf woensdag 24 januari de Nationale Voorleesdagen 2018! Tijdens deze landelijke campagne organiseren we verschillende activiteiten voor kinderen van 2 tot 7 jaar oud, waaronder voorleesfeestjes. In de Bibliotheek Baarn vindt dit voorleesfeestje plaats op woensdag 24 januari om 15.30 uur. De toegang is gratis!

Van 15:30 tot 16:30

de Bibliotheek Baarn

9. Meespeelvoorstelling Ssst! De tijger slaapt in Leusden

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Eemland ook meespeelvoorstellingen voor kinderen van 2 tot 7 jaar, verzorgd door Margreet Boon. Deze meespeelvoorstelling vindt op woensdag 24 januari om 16.00 uur plaats in de Bibliotheek Leusden. De toegang is gratis!

Van 16:00 tot 17:00

Nationale Voorleesdagen 2018

Ssst! De tijger slaapt

Vanaf woensdag 24 januari vieren we in al onze vestigingen de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal.

Wij organiseren tijdens deze dagen een voorleesontbijt, voorleesfeestjes, (meespeel)voorstellingen en we vieren de verjaardag van de tijger tijdens het Voorleesfestival!