Resultaat 1 - 10 (van 213)

• Tentoonstelling rond de roerige periode 1968 Bekijk details

22 oktober 2018 t/m 27 oktober 2018 | Cultuurhuis Woudenberg

Tijdens deze Maand van de Geschiedenis kijkt Woudenberg van 22 t/m 27 oktober terug op zijn eigen geschiedenis onder het motto "Woudenberg 1968 – Een laaiende stilte”. Deze tentoonstelling toont in woord en beeld die roerige periode.

22 okt t/m 27 okt

• Internetcursus voor beginners Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Het Eemhuis (Medialokaal | 4e etage)

De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb de internetcursus Klik & Tik. Deze cursus vindt iedere woensdag plaats in de Bibliotheek het Eemhuis van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met internet.

• Cultureel Kidsfestival ‘Van Zout naar Zoet’ Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Museum Spakenburg

In de herfstvakantie, organiseert het Cultuur Platform samen met Museum Spakenburg de Bibliotheek Bunschoten en WSV Spakenburg een interactieve culturele middag voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Het thema van deze middag is ‘Van Zout naar Zoet’. Kinderen gaan op pad door het heden en verleden en horen over de visserij.

• Voorleesfeestje "Mag ik meedoen?" in Woudenberg Bekijk details

15:00 | de Bibliotheek Woudenberg

Tijdens dit voorleesfeestje maak je kennis met Eend. Eend wil graag nieuwe vrienden maken. Hij besluit zich aan te sluiten bij een club, maar hij wordt overal afgewezen: een leeuw vindt dat hij niet hard genoeg kan brullen voor de Leeuwenclub, een olifant vindt hem niet slim genoeg. Dan besluit Eend om zelf een nieuwe club op te richten!

wo 24 okt

• Tentoonstelling: Gabriel Davalos - The World Dance in Amersfoort Bekijk details

3 september 2018 t/m 24 oktober 2018 | Espressobar De Draak

Fotograaf Gabriel Davalos legde de dansers van Introdans vast in Amersfoort. De foto's hangen vanaf 26 augustus, in samenwerking met 033fotostad, in Het Eemhuis. ‘Dans is een taal waarmee we communiceren. Waarmee we verhalen vertellen en vertellen hoe we in onze steden leven’, aldus Davalos over de foto's.

03 sep t/m 24 okt

• Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Dorpshuis de Neng

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng. U bent van harte welkom op elke tweede en laatste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. Het Digitaal Hulpplein is een samenwerking van de Bibliotheek Hoogland en Seniorweb.

• Presentatie door schrijver en journalist Roel Janssen Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Cultuurhuis Woudenberg

Deze avond is er een presentatie van schrijver en journalist Roel Janssen zoals ook beschreven in zijn boek ‘1968 – You say you want a revolution?’.

• Voorlichtingsavond vrijwilligerswerk in Het Eemhuis Bekijk details

Van 19:30 tot 20:30 | Keizaal de Bibliotheek het Eemhuis

Er zijn diverse mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Bibliotheek Eemland. Tweemaandelijks op de laatste donderdag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur organiseren wij daarom een voorlichtingsavond in Het Eemhuis over de verschillende projecten van de Bibliotheek Eemland waarvoor u zich als vrijwilliger in kunt zetten.

• Tentoonstelling fotografen-in-de-dop van 033Fotostad Bekijk details

26 oktober 2018 | Het Eemhuis

In de afgelopen maand heeft een vijftal fotografen een workshop “basisfotografie” gegeven aan groep 8-leerlingen van basisscholen.

vr 26 okt

• Debat tussen ouderen en jongeren over de idealen van rond 1968 Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | Cultuurhuis Woudenberg

Op 26 oktober is er de mogelijk voor ouderen en jongeren om te debatteren over de idealen van vijftig jaar geleden en over wat er leeft onder de jongeren van nu. Deze discussie-avond vindt plaats in het kader van De Maand van de Geschiedenis.

vr 26 okt