BoekEnBuffet

14 juni 2018, van 18:30 tot 22:00 | KAdECafé

Kosten: vanaf € 27,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Donderdagavond 14 juni vindt de tweede BoekEnBuffet (voorheen Literair Diner) plaats in het KAdECafé. Te gast zijn Lena Landauer, schrijfster van 'Schaduwmoeders' en Simone Korkus, schrijfster van 'Het dienstmeisje van Degrelle'. U bent van harte welkom. Start 18.30 uur.

Wij ontvangen deze avond Lena Landauer, pseudoniem van Heleen Fentener van Vlissingen. Van haar hand verscheen vorig jaar de roman Schaduwmoeders; een boek waarin we door de ogen van Penny, Liane en Edith - moeders en dochters - de wereld zien zoals die zich voordoet aan de drie vrouwen in hun jeugdjaren. Vol vragen, en onmachtig de situaties waarin zij belanden te veranderen, zoeken ze hun weg en merken hoe de erfenis van de vorige generatie hun eigen leven diepgaand beïnvloedt. Een verhaal dat ook gaat over de betekenis van vrijheid. Met iedere nieuwe generatie verandert die volkomen van karakter.

Daarnaast praten we met met schrijfster Simone Korkus. Eind 2012 verscheen in de Belgische pers het bericht dat de zus van de Belgische nazi-leider Léon Degrelle in de oorlog drie joodse vrouwen onderduik had verleend. Simone ontdekte het verhaal en legde het vast aan de hand van archiefonderzoek en getuigenissen. in 'Het dientsmeisje van Degrelle (2018) ontrafelt zij zorgvuldig de achtergrond van dit bijzondere verhaal en voegt daarmee weer enkele grijstonen toe aan de 'goed-fout'-discussie die ook in België na de oorlog over het algemeen in zwart-wit-tonen werd gevoerd. Simone Korkus is schrijfster en journaliste. Ze woont half in Amersfoort en half in Israël. In 2006 won ze de internationale persprijs van de Verenigde Naties voor de beste reportage uit het Midden-Oosten. 

Het muzikale intermezzo van deze avond wordt verzorgd door Ay Yin Liem, samen met dochter Myrthe.

Aanmelden

Om aanwezig te zijn bij deze editie van BoekEnBuffet kunt u via onderstaande knop kaarten kopen. Leden van de Bibliotheek Eemland betalen € 27,-. Niet-leden betalen € 29,50. U kunt ook een ticket kopen aan de balie of een mail sturen. In het laatste geval zetten we u op de lijst van aanwezigen. U betaalt dan op de avond zelf. Graag opgeven uiterlijk woensdag 13 juni ivm de inkoop.