Boekpresentatie: Japans Fermenteren - FermenPeer

9 november 2018, 17:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Espressobar De Draak

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Food professional Peter van Berckel presenteert 9 november zijn nieuwe boek "Tsukémono" over Japans Fermenteren.

Fermenteren is een oude techniek die in de moderne keuken herontdekt is. Het is een proces waarbij schimmels, bacteriën en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken, bekende voorbeelden zijn yoghurt, bier en zuurkool. Als fermenPeer is Peter van Berckel expert op het gebied van vele fermentatie technieken.

Boekverkoop

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om het boek "Tsukémono" aan te schaffen. 

Over Nederland Leest

Nederland Leest is een landelijk evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Sinds 2016 staat in de campagne een maatschappelijk belangrijk thema centraal waarbij een boek (of boeken) worden gekozen. In 2016 was dat ‘democratie’, in 2017 was het ‘robotica’ en dit jaar is het thema ‘voeding’. Bekijk
het hele programma van De Bibliotheek Eemland.

Meer zien van fermenPeer?

Op 23 november geeft fermenPeer daarnaast een demonstratie Japans Fermenteren.

Over de Culinaire Collectie

De Bibliotheek Eemland beschikt over een grote culinaire collectie. Het is de historische bibliotheek van het voormalige Culinair Museum Amersfoort. De collectie bestaat uit ongeveer 3000 kookboeken en boeken over kookcultuur en - geschiedenis. Een deel van dat bezit is in bruikleen overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Gratis boek

Voor iedereen die deelneemt aan een activiteit is er, zoals elk jaar, een gratis Nederland Leest boek. Dit jaar is het een speciaal samengestelde 'Je bent wat je leest'. Voor de andere leden en bezoekers geldt: zolang de voorraad strekt.