CoderDojo in het Eemhuis

20 mei 2017, van 13:30 tot 16:30 | het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zaterdag 20 mei vindt er weer een nieuwe editie plaats van CoderDojo in Het Eemhuis. Bij CoderDojo leer je programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. Jongeren tussen de 7 en 17 jaar zijn die dag van harte welkom van 13.30 tot 16.30 uur. Meedoen is gratis!

Waar gaan we mee aan de slag?

Deelnemers kunnen dit keer aan de slag met:

2D games bouwen met Love2D & Lua
Love2D is een open-source grafische bibliotheek om 2D-spellen mee te programmeren. We gaan een game bouwen met de scripttaal Lua.

Scratch
Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

Praktische zaken

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. Zelf graag zorgen voor eten en drinken. Mocht je geen laptop hebben, meld dit even wanneer je een ticket boekt. Dan zullen wij er een voor je regelen.Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

Over CoderDojo

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”. Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.