CoderDojo in het Eemhuis

16 september 2017, van 13:30 tot 16:30 | Het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij CoderDojo leer je programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. Zaterdag 16 september vindt er weer een nieuwe editie plaats van CoderDojo in het Eemhuis. Jongeren tussen de 7 en 17 jaar zijn die dag van harte welkom van 13.30 tot 16.30 uur. Meedoen is gratis!

Waar gaan we mee aan de slag?

De onderwerpen waar we mee aan de slag gaan tijdens deze editie zijn:

CT3000 / IFTTT
Experimenteer met "IF-THEN" logica: onderneem een actie als er iets in de omgeving veranderd. Bijvoorbeeld: stuur een email als er een tweet met een bepaalde hashtag langskomt. Of doe het licht aan als het 8 uur geweest is. Met CT3000 en IFTTT gaan we hiermee spelen.

Scratch
Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

Praktische zaken

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. Zelf graag zorgen voor eten en drinken. Mocht je geen laptop hebben, meld dit even wanneer je een ticket boekt. Dan zullen wij er een voor je regelen. Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

Over CoderDojo

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”. Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.