CoderDojo in het Eemhuis

18 november 2017, van 13:30 tot 16:30 | Het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij CoderDojo leer je programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en nog veel meer. Zaterdag 18 november vindt er weer een nieuwe editie plaats van CoderDojo in het Eemhuis. Jongeren tussen de 7 en 17 jaar zijn die dag van harte welkom van 13.30 tot 16.30 uur. Meedoen is gratis!

Waar gaan we mee aan de slag?

Deze week gaan we aan de slag met:

Neem je eigen project mee
Veel van onze ninja’s werken thuis aan een of meer eigen projecten. Denk bijvoorbeeld aan Scratch, een Raspberry Pi, een Arduino of een website. Neem je eigen project mee, dan kunnen onze mentoren of andere ninja’s jullie ermee verder helpen. En je leert ook vast nog iets van de andere deelnemers!

Scratch / Blockly / CodeCombat
Heb je geen eigen project, dan kan je bij ons aan de slag met een van onze andere workshops of oefeningen. Scratch, Blockly en CodeCombat staan voor je klaar.

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Praktische zaken

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. Zelf graag zorgen voor eten en drinken. Mocht je geen laptop hebben, meld dit even wanneer je een ticket boekt. Dan zullen wij er een voor je regelen. Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

Over CoderDojo

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”. Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.