Culinaire pubquiz

11 november 2018, 15:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: € 3,00 (los) € 12,50 (team)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Houdt u van- of weet u veel over koken, eten en drinken? Bent u lid van een kookclub, werkt u in de horeca of vindt u pubquizzen gewoon leuk? Dan is de Culinaire pubquiz op zondag 11 november in de bibliotheek Leusden ècht iets voor u!

Pittig!

Om klokslag 15.00 uur start de quizmaster met de eerste vraag, waarna de deelnemers aan de tand worden gevoeld met pittige vragen betreffende spreekwoorden, weetjes, topics en trends over eten, drinken, koken en aanverwante zaken. Er mag overlegd worden, maar niet gegoogeld. Na afloop worden de scores vergeleken en worden onder het genot van een lekker drankje de winnaars van de plaatsen 1, 2 en 3 bekendgemaakt.

Teams of alleen opgeven

Een pubquiz wordt gespeeld in teams. Opgeven per team (minimaal 4, maximaal 6 personen) is natuurlijk altijd goed. Lijkt het u leuk om eens te pubquizzen, maar heeft u geen team? Opgeven als persoon kan ook. Wij delen u dan in een team in. Stuur een mail naar info@bibliotheekeemland.nl o.v.v. 'pubquiz Leusden' en vermeld in de mail de teamnaam, plus het aantal deelnemers, of (als u ingedeeld wilt worden) uw eigen naam.

Over Nederland Leest

Nederland Leest is een landelijk evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Sinds 2016 staat in de campagne een maatschappelijk belangrijk thema centraal waarbij een boek (of boeken) worden gekozen. In 2016 was dat ‘democratie’, in 2017 was het ‘robotica’ en dit jaar is het thema ‘voeding’. Bekijk het hele programma van De Bibliotheek Eemland.

Over de Culinaire Collectie

De Bibliotheek Eemland beschikt over een grote culinaire collectie. Het is de historische bibliotheek van het voormalige Culinair Museum Amersfoort. De collectie bestaat uit ongeveer 3000 kookboeken en boeken over kookcultuur en - geschiedenis. Een deel van dat bezit is in bruikleen overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Gratis boek

Voor iedereen die deelneemt aan een activiteit is er, zoals elk jaar, een gratis Nederland Leest boek. Dit jaar is het een speciaal samengestelde 'Je bent wat je leest'. Voor de andere leden en bezoekers geldt: zolang de voorraad strekt.