Dag Dromen! - expositie met originele tekeningen van illustrator Marije Tolman

3 oktober 2018 t/m 30 november 2018 | Het Eemhuis - Kunstuitleen

Kosten: Gratis

Het vaak dromerige werk van illustrator Marije Tolman is vanwege de Kinderboekenweek in Het Eemhuis te bewonderen. Het maken van goede illustratie voor een kinderboek is een kunstvorm op zich. Kom langs en oordeel zelf.

Van 3 oktober t/m 30 november zijn in het Vooruitzicht originele tekeningen te zien van illustrator Marije Tolman. Tolman is een meester in het vormgeven van dromerige landschappen, waar je fantasie heerlijk op hol mag slaan of waar je juist een rustig hoekje kunt zoeken om je eigen droom te dromen.  Ze heeft de illustraties van talloze titels op haar naam staan, waaronder het wereldwijd uitgegeven en bekroonde 'De Boomhut', een boek zonder woorden. Dit boek heeft de illustrator samen met haar vader, beeldend kunstenaar Ronald Tolman, gemaakt.

Kom in de bibliotheek kijken naar de tekeningen die ontstonden ter voorbereiding op het zojuist verschenen, prachtige boek Vosje (2018), geschreven door Edward van der Vendel. In de illustraties valt te ontdekken hoe Tolman te werk gaat. Daarnaast zijn de droomrijke tekeningen uit het boek Voor Papa (2017) te bewonderen.

Prenten kopen

De Kunstuitleen biedt tijdens de expositieperiode artist prints aan met verschillende tekeningen uit het boek "Voor Papa" voor €95 exclusief, €125 inclusief lijst en passe-partout. Neem bij interesse of voor meer informatie contact op via kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl of bel 06 15941631.