De allereerste Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd

17 augustus 2017, van 13:00 tot 17:00 | Het Eemhuis

Kosten: € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De allereerste Minecraft Mondriaan Bouwwedstrijd komt in de zomervakantie naar Amersfoort! Op donderdag 17 augustus 2017 kun jij als Minecraft-fan je hart ophalen in het Eemhuis. Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar oud worden in de zomervakantie uitgedaagd om een wereld te bouwen in de kleuren van Mondriaan: rood, blauw, geel, wit en zwart!

Tijdens deze editie werken deelnemers in teams. Met je team ga je eerst brainstormen over jullie ontwerp, daarna is het tijd om te bouwen! Na afloop maakt de jury het winnende team bekend. Uiteraard staat plezier bij deze wedstrijd voorop!

Alle deelnemers ontvangen de week voor de bouwwedstrijd een online formulier waarop je je voorkeur voor teamgenoten kunt opgeven. Stel dus vooraf met je vrienden je eigen team samen of laat je indelen en ontmoet zo nieuwe game-vrienden.

Wat heb je nodig?

Je moet al een keer Minecraft gespeeld hebben, maar je hoeft zeker geen expert te zijn! Dit moet je zelf meenemen:

  • Een eigen laptop (geen tablet!) met Minecraft
  • Een oplader
  • Je inloggegevens van je Minecraftaccount

Heb je geen eigen laptop? Dan kun je een laptop met Minecraft lenen. Dit ticket kost € 17,50. 

Gratis T-shirt!

Alle deelnemers ontvangen op 17 augustus in het Eemhuis een gratis exclusief limited-edition Minecraft T-shirt! Deze hoef je dus niet vooraf ergens op te halen.

De opdracht

Deze keer is de bouwopdracht al bekend: "Bouw jouw ideale wereld en maak alleen gebruik van blokken, deuren, ramen, hekjes, banners en slabs in de kleuren rood, blauw, geel, wit en zwart. De andere blokken staan uit op de server. Zorg er voor dat jullie wereld vanaf de grond leuk en interactief is, maar dat het net een schilderij lijkt als je recht van boven kijkt."

Zomerpretpas

Kom jij uit het Soesterkwartier en heb jij de Zomerpretpas? Koop je ticket aan de balie van het Eemhuis, laat je pretpas afstempelen en ontvang €2,50 korting.

Contact

Heb je vragen over dit evenement? Dan kun je contact opnemen met het Medialab.