Demonstratie en workshop UBTECH Tankbot

15 november 2017, van 16:00 tot 17:30 | Het Eemhuis (Ruimte voor Amersfoort)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met Mediamarkt Amersfoort vindt er op woensdagmiddag 15 november een demonstratie en 'hands-on' workshop plaats in de hal van het Eemhuis van de educatieve Jimu Tankbot van UBTECH. Ook zijn er andere modellen te zien van UBTECH en Makeblock. Deelname is gratis! Om zeker te zijn een plek kun je je hieronder gratis aanmelden.

Er komen steeds meer robots: in de industrie, in fabrieken of in de gezondheidszorg. Maar hoe werken die eigenlijk? En hoe kunnen we kinderen daarmee laten kennismaken? Ermee laten spelen is de beste manier. Daarom organiseren wij in samenwerking met de Mediamarkt en Tools for Talents een demonstratie en workshop om te laten zien hoe de Jimu Tankbot werkt.

UBTECH

Jimu Robots is een lijn van het merk UBTECH. Door middel van deze zogenaamde brick-robots raken kinderen vertrouwd met de digitale wereld. De Jimu robots worden als bouwpakket geleverd. Op deze manier leren kinderen niet alleen te werken met programmeren maar ook met de onderdelen zelf. Door hun robot eerst zelf in elkaar te zetten en later te besturen, met een smartphone of tablet, bouwen zij een echte band op. Dankzij het opensource-systeem van de Jimu-software, is het mogelijk om via de Jimu community al je creaties wereldwijd te delen. De Jimu Karbot Kit is gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame materialen die veilig voor kinderen te gebruiken zijn.

De Jimu Tankbot is zowel voor volwassenen als voor kinderen en tieners leuk om mee te spelen.