Derde Literair Diner heeft thema Spelen met Taal

19 juni 2017, van 18:30 tot 22:00 | KAdECafé

Kosten: € 29,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op maandag 19 juni vindt het derde Literair Diner plaats. De aanwezige gasten die avond zijn schrijvers Gaston Dorren en Henk Hardeman en dichter Jolanda Oudijk. Marleen Bekker verzorgt de muziek. Het driegangenmenu wordt met liefde gemaakt door medewerkers van het KAdECafé.

Gaston Dorren

Gaston Dorren is taaljournalist en schrijver van diverse boeken over taal. Hij schreef over de Nederlandse taal (Taaltoerisme; Vakantie in eigen taal), maar ook over andere Europese talen. Hij schrijft voor het maandblad Onze Taal en voor de Taalkalender. Op deze speciale avond kunt u zijn boek Taaltoerisme; feiten en weetjes over 51 europese talen kopen voor slechts 7,95. Dit boek is uitbundig geprezen door oa NRC Handelsblad, The Guardian, The Times, The New Yorker, de Berliner Zeitung, Göteborgs-posten en El País.

Henk Hardeman

Henk Hardeman, kinderboekenschrijver, was de winnaar van de schrijfwedstrijd 'Wie schrijft een nieuw Bommelverhaal van de Toonder Compagnie?'. Zijn boek ‘Het Lastpak‘ werd door de Bezige Bij uitgegeven in 2016. Hierin draait alles om een geheimzinnig pak dat ont-last. Natuurlijk ondervindt Heer Bommel dit aan den lijve. In elk Bommelverhaal zitten taalvondsten en maatschappelijke onderwerpen. Henk Hardeman heeft niet voor niets gewonnen!

Marleen Bekker

Marleen Bekker is cabaretier, congrescabaretier en podiumcoach. Ze zingt haar eigen geschreven kleinkunstliedjes en begeleidt zichzelf op accordeon. Nu eens tijdens haar cabaretvoorstelling 'Het is er al', dan weer op een congres of event om de boel in beweging te krijgen. Haar liedjes zijn raak. 

Jolanda Oudijk

Jolanda Oudijk is schrijver en dichter. Zij verzorgt ook de schrijfcafé's in het Eemhuis. Met name op dichtgebied is zij een expert in het spelen met taal.  

Aanmelden

Voor een bedrag van € 29,50 kunt u luisteren naar een schrijver, dichter en muziek èn genieten van een driegangenmenu dat met liefde wordt klaargemaakt door medewerkers van het KAdECafé. Opgeven kan via onderstaande knop. Er is plek voor maximaal 50 personen, dus wees er snel bij!

Wij hebben sinds kort een nieuw reserveringssysteem. Er zijn helaas mensen die hinder ondervinden bij het online betalen. In zo'n geval kunt u ook direct contact opnemen met Coen Molenveld van het KAdECafé.