Filmvertoning “Naqoyqatsi” met muziek van Philip Glass

3 juli 2017, van 19:30 tot 21:00 | Het Eemhuis (Keizaal)

Kosten: Vanaf € 2,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Na de vertoning van de eerste twee delen van de qatsi-trilogie (“Koyaanisqatsi” en “Powaqqatsi”) vertoont de Bibliotheek Eemland deze zomer het derde deel “Naqoyqatsi”. Liefhebbers van deze trilogie zijn op maandagavond 3 juli voor een klein bedrag van harte welkom in de Keizaal van het Eemhuis van 19.30 – 21.00 uur.

Het derde deel van de trilogie (met als ondertitel “Life as War”) verscheen in 2002, veertien jaar na zijn voorganger. “Naqoyqatsi” is net als de andere delen een experimentele film zonder dialogen, maar wordt gedragen door de muziek. De fascinerende beelden en hypnotiserende muziek maken deze film tot een ware belevenis. Philip Glass componeerde wederom de muziek voor deze film, die cellist Yo-Yo Ma als solist laat horen. Hij wordt gezien als één van de invloedrijkste moderne componisten. De Bibliotheek Eemland biedt mensen de kans om deze film te ontdekken of opnieuw te beleven.

Aanmelden

Om mee te genieten van de film kunt u een ticket reserveren via www.bibliotheekeemland.nl voor een bedrag van € 3,50. Leden van de Bibliotheek Eemland ontvangen een korting van € 1,-. In totaal zijn er 30 kaarten te koop. De andere 20 kaarten zijn gereserveerd voor bezoekers van het Taalhuis.