Herman Koch in bibliotheek tijdens Nacht van de Literatuur

23 september 2017, van 20:00 tot 23:00 | Het Eemhuis

Kosten: Gratis

Schrijver en televisiemaker Herman Koch (onder meer bekend van "Het diner" en het Boekenweekgeschenk van 2017), is één van de hoofdgasten van de Nacht van de literatuur op zaterdagavond 23 september. Vanaf 20.00 uur verzorgt Tyche van Bommel in de hal van de bibliotheek het interview met de schrijver. Niki Romijn (die o.a. gedichten van de Zuid-Afrikaanse Ingrid Jonker op muziek heeft gezet) verzorgt de muziek. De toegang is gratis.

Koch is bekend als televisiemaker en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 brak hij door met Het diner (NS Publieksprijs 2009). Dit boek werd aan 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang in De Bestseller 60 en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Hierna volgden Zomerhuis met zwembad (2011), Geachte heer M. (2014) en De greppel (2016). Begin 2017 ging de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première.

Stephen King (één van de bekendste auteurs in Amerika) zei over hem: "Herman Koch is rapidly becoming one of my favorite writers. His 3 novels, taken together, are like a killer EP where every track kicks ass."

Meer informatie

Op www.033nachtvandeliteratuur.nl vindt u meer informatie over de Nacht van de Literatuur. Zie ook www.hermankoch.com en www.nikiromijn.nl

Let op: hier vindt u de precieze tijd (ingedeeld in twee blokken).