Stadsdebat Jongeren

14 maart 2018, van 15:00 tot 16:00 | Eemhuis

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 14 maart zal in de hal van Het Eemhuis de zevende editie van het Stadsdebat plaatsvinden. Dit jaar gaat de lokale politiek in debat rondom het thema "Amersfoort Studentenstad". Studenten en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om te komen kijken, luisteren, maar vooral ook om mee te doen aan het debat!

Afgelopen jaren is er veel veranderd voor studenten in Amersfoort. Het aanbod HBO opleidingen bij de HU in Amersfoort is veranderd, een deel van de opleidingen is verhuisd naar Utrecht. MBO Amersfoort is bij de HU in het pand ingetrokken en de zogenaamde Spaceboxen (studentenwoningen) zijn verhuisd naar Almere. Wat voor invloed hebben al deze veranderingen op studenten? Kunnen zij in de toekomst nog wel studeren in Amersfoort? En als dat kan, waar gaan zij dan een geschikte woonplek vinden?

Vijf studenten Creatieve Therapie van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort zetten zich in om de politiek dichter bij studenten te brengen. In samenwerking met StadsLAB033 en Bibliotheek Eemland organiseren zij daarom het debat. Dit debat is niet alleen toegankelijk voor studenten, maar voor iedereen die interesse heeft in het bovenstaande onderwerp, of gewoonweg nieuwsgierig is.

aanmelden
Graag aanmelden via stadsdebat@stadslab033.nl of via Facebook.