Lezing "Goed Eten" door Michiel Korthals

19 april 2018, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 19 april geeft Michiel Korthals een lezing over de belangrijke rol van voeding en landbouw in het menselijk bestaan. Naast de lezing wordt het nieuwe boek van Korthals “Goed Eten” gepresenteerd en wordt er een exemplaar in ontvangst genomen door een vertegenwoordiger uit de wereld van duurzaamheid. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis van 20:00 uur tot 21:30 uur.

Over de lezing

Eten is één van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan?

In Goed Eten behandelt hoogleraar Toegepaste Filosofie Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen.

Aanmelden

Om deze lezing bij te wonen kun je een online een kaartje kopen door op de oranje knop hieronder te klikken. De kosten bedragen € 5,00.