Lezing: Tiny Houses

16 oktober 2018 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Vrije gift

Landelijk zie je steeds meer aandacht ontstaan voor tiny houses. Genoeg reden om onder leiding van Tiny House pionier Marjolein Jonker een inspirerende avond over dit thema te organiseren.

Hoe is het om in een tiny house te wonen? Waarom zou je dat doen? En waar moet je eigenlijk beginnen als je zelf een tiny house wilt? Ervaringsdeskundige Marjolein Jonker weet op al deze vragen antwoord. Jonker vertelt tijdens deze avond over alle ins en outs op het gebied van tiny houses, want het zijn veel meer dan charmante, kleine huisjes. Bij een tiny house hoort vaak een hele milieuvriendelijke lifestyle.

Jonker, die op krap 20 m2 woont, is ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken. 

Na het verhaal van Jonker zijn er drie pitches die aansluiten bij het thema van de avond. De onderwerpen zijn: de rol van gemeente Leusden, energievoorziening en community's.

Indeling avond

19.40    Inloop met koffie / thee
20.00    Welkom
20.05    Presentatie Marjolein Jonker
20.50    Pitches

  • Wethouder Erik van Beurden over de mogelijkheden in Leusden binnen de Omgevingsvisie
  • Jeroen Bosma van Green-Men.nl over zelf energie opwekken
  • Fleur de Velde Harsenhorst van Buurtkracht Alandsbeek over communities

21.15    Ruimte voor vragen uit het publiek

De lezing begint om 20.00 uur. De entree is gratis. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd. Zo kan iedereen bijdragen wat hij/zij wil. Aanmelden is gewenst. Dat weet u zeker dat u een plaats heeft.

Een Tiny House bezoeken?

Zaterdag 20 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u een kijkje nemen in de Tiny Eco House van Gerard en Rose Carry. Hun huisje hebben ze onlangs zelf in Stoutenburg gebouwd. Het adres is: Vrijetijdspark De Vossenberg, Groenelaantje 25, 8072CC Nunspeet.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met De Groene Belevenis in het kader van Duurzaam Doen Leusden. In oktober vinden diverse lezingen en activiteiten plaats rondom duurzaamheid, een overzicht is te vinden op www.duurzaamdoenleusden.nl.