Lezing "Eten; vroeger en nu" in Nijenstede

12 november 2018, van 10:15 tot 11:15 | Huiskamerbibliotheek Nijenstede

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maandag 12 november om 10.15 uur geeft Jennifer Luitsz een lezing in Huiskamerbibliotheek Nijenstede over de eetgewoonten van vroeger en nu. De lezing is gratis bij te wonen.

In haar lezing vertelt Jennifer Luitsz over de geschiedenis van de eetgewoonten in Nederland. Deze veranderen met de tijd. Maatschappelijke ontwikkelingen zijn van invloed op wat wij eten en drinken. En met de feestdagen voor de deur zal Jennifer ook kijken naar de oorsprong van een aantal typische, Hollandse feestlekkernijen.

Over Nederland Leest

Nederland Leest is een landelijk evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Sinds 2016 staat in de campagne een maatschappelijk belangrijk thema centraal waarbij een boek (of boeken) worden gekozen. In 2016 was dat ‘democratie’, in 2017 was het ‘robotica’ en dit jaar is het thema ‘voeding’. Bekijk het hele programma van de Bibliotheek Eemland rondom Nederland Leest.

Over de Culinaire collectie

De Bibliotheek Eemland beschikt over een grote culinaire collectie. Het is de historische bibliotheek van het voormalige Culinair Museum Amersfoort. De collectie bestaat uit ongeveer 3000 kookboeken en boeken over kookcultuur en - geschiedenis. Een deel van dat bezit is in bruikleen overgedragen aan de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Gratis boek

Voor iedereen die deelneemt aan een activiteit is er, zoals elk jaar, een gratis Nederland Leest boek. Dit jaar is het een speciaal samengestelde 'Je bent wat je leest'. Voor de andere leden en bezoekers geldt: zolang de voorraad strekt.