Lezing: Hugo Borst - Een leven met Alzheimer

25 september 2018 | Landgoed ISVW (Dodeweg 8, Leusden)

Kosten: € 9,50 p.p. incl. pauzedrankje

Met de verhalen over zijn moeder die aan dementie leed, heeft Hugo Borst heel Nederland beroerd. Hij schreef de persoonlijke en ontroerende boeken 'Ma' en 'Ach, moedertje'. Herkenbare boeken voor veel mantelzorgers. Op dinsdag 25 september is Borst op uitnodiging van Bibliotheek Eemland in Leusden om zijn verhaal te delen.

Dementie is een ziekte die enorm toeneemt en waar ook meer en meer mensen, al dan niet als zorgverlener, mee te maken krijgen. Middels deze lezing wil de Bibliotheek Leusden stilstaan bij Wereld Alzheimerdag.

Over Hugo Borst en zijn boeken

Schrijver Hugo Borst is heel bekend met het thema dementie en de situatie in een aantal verzorgingstehuizen. Jarenlang zorgde Borst voor zijn moeder, die aan dementie leed. Op ontroerende en vaak tragikomische wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. 'Ma' is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

In het vervolg 'Ach, moedertje' volgt Borst het dagelijkse leven van zijn moeder en dat van haar acht medebewoners. Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep. Maar er is ook ergernis. Borst maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders.

Deze lezing is 25 september en begint om 20.00.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:

• ISVW, Instituut voor Wijsbegeerte in Leusden
  • Fonds Samenlevingsinitiatieven Leusden