Lezing over het recent ontdekte oerbos in Den Treek

12 juni 2017, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: € 5,-

De Bibliotheek Leusden organiseert in samenwerking met Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op maandag 12 juni een lezing over het recent ontdekte oerbos in Den Treek. Een unieke vondst voor Nederland en mogelijk ook internationaal van grote betekenis! Van harte welkom in de Bibliotheek Leusden van 20.00 tot 22.00 uur.

In de zomer van 2016 werden tijdens graafwerkzaamheden op landgoed Den Treek – Henschoten resten ontdekt van een zeer oud dennenbos. Deze bosresten dateren uit het laatste deel van de laatste ijstijd en zijn ongeveer 12.900 jaar oud. In totaal werden de resten van circa 160 bomen gedocumenteerd.

Onderwerpen

De lezing richt zich op de geschiedenis van Den Treek sinds de voorlaatste ijstijd, de periode waarin met de vorming van de Utrechtse Heuvelrug het landschap van het landgoed in grote lijnen tot stand kwam. Tegen deze achtergrond wordt een beeld gegeven van de ontdekking en het geologische onderzoek van locatie en de bomen. Speciale aandacht zal uitgaan naar de datering van de bomen.

Aanmelden

Wilt u graag meer weten over het oerbos? Tickets voor deze lezing zijn te koop via onderstaande knop! Zowel leden van de Bibliotheek Eemland als niet-leden betalen € 5,- voor een toegangskaartje.