Lezing over Leonardo da Vinci - deel 1 Leonardo en de Renaissance

16 oktober 2018, van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: € 17,50 per lezing

Voor het najaar heeft drs Gees-Ineke Smit een drietal lezingen ontwikkeld die informatie geven over en een goede basis vormen voor een bezoek aan komende tentoonstellingen die in Nederland te zien zijn.

Leonardo da Vinci (1452-1519), was een van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. Met zo’n 30 tekeningen van de meester en evenveel werken van tijdgenoten wordt duidelijk hoe ver Leonardo zijn tijd vooruit was.

Over dit onderwerp zijn twee lezingen:
16 oktober deel 1 "Leonardo en de Renaissance" en 30 oktober deel 2 "Leonardo de tekeningen".

Op 27 november geeft Smit een lezing over het thema "Portretten".

Opgeven kan via Gees-Ineke@xs4all.nl. Let op: er is beperkt plek.

Fotocredit: Leonardo da Vinci, Studie van hoofd van een soldaat voor de Slag bij Anghiari. Collectie Szépművészeti Múzeum ("Museum voor Schone Kunsten"), Boedapest