Lezing over tentoonstelling High Society (deel 1)

13 maart 2018, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: € 18,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op dinsdag 13 maart organiseert de Bibliotheek Baarn het eerste deel van de lezing over de tentoonstelling High Society, die in het Rijksmuseum zal plaatsvinden. In de expositie zijn levensgrote portretten te bezichtigen van machtige vorsten en rijke burgers, geschilderd door grote meesters uit de kunstgeschiedenis. Het tweede deel vindt plaats op dinsdag 27 maart. Beide lezingen staan los van elkaar en geven apart al een goede informatie over de tentoonstelling.

De schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt staan tijdens de tentoonstelling in het middelpunt. Deze Gerestaureerde huwelijksportretten worden op de tentoonstelling High Society voor het eerst aan het publiek getoond. Naast deze indrukwekkende kunststukken zijn er meesterwerken van kunstenaars als Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet te bewonderen.

Data lezingen

De lezingen vinden plaats in Bibliotheek in Baarn. De eerste lezing zal plaatsvinden op dinsdag 13 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Het tweede deel van de lezing is op dinsdag 27 maart om dezelfde tijd.

Aanmelden

Om deze lezing bij te wonen, dient u zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar gees-ineke@xs4all.nl. De kosten bedragen € 18,50 per persoon per lezing, inclusief koffie, thee en koek.

Foto: Paolo Veronese, Countess Livia da Porto Thiene, c. 1552. Baltimore, Walters Art Museum and Florence, Galleria degli Uffizi, Contini Bonacossi Collection