Literaire avond met Jan Terlouw

14 maart 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bergkerk

Kosten: € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Boekenweek (met het thema "Natuur") organiseren de Bibliotheek Eemland en de Algemene Boekhandel een literaire avond met niemand minder dan Jan Terlouw. Terlouw is de auteur van het boekenweekessay "Natuurlijk", dat een ode is aan de natuur en een vurig pleidooi voor de duurzaamheid. U bent van harte welkom op woensdagavond 14 maart van 20.00 tot 21.30 uur in de Bergkerk in Amersfoort (Doctor Abraham Kuyperlaan 2).

Flaptekst

Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan.

Nog altijd vindt hij Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Het tijdperk van het Antropoceen is aangebroken: het menselijk handelen heeft een bepalende invloed op de toestand van de aarde. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Natuurlijk is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Kaarten

Om bij deze literaire avond aanwezig te zijn, dient u vooraf kaarten te kopen via onderstaande knop voor € 7,50 per persoon.

Over Jan Terlouw

Jan Terlouw is bekend als kinderboekenschrijver, oud-politicus en natuurkundige. Het afgelopen jaar ontroerde en inspireerde hij vele Nederlanders met zijn pleidooi voor het behoud van de natuur én het wantrouwen in de samenleving. Het touwtje uit de brievenbus - in Jan Terlouw’s jeugd de manier om als kind de deur te openen - werd dankzij zijn optreden in De Wereld Draait Door een begrip.