Literaire avond met Jolande Withuis over haar boek Juliana

10 mei 2017, van 20:00 tot 22:00 | KAdECafé

Kosten: € 12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 10 mei organiseert de Bibliotheek Eemland samen met de Algemene Boekhandel een literaire avond met Jolande Withuis over haar boek "Juliana, een vorstin in een mannenwereld". U bent die avond van harte welkom om 20.00 uur in het KAdECafé. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Vera van Brakel verzorgt het interview.

Juliana (1909-2004) was een geliefde vorstin; niettemin weten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde jeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haar verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar ‘zware maar mooie’ taak.

Biografie

Aan de hand van brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal schreef Withuis niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw. Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als ‘onze’ koningin.

Aanmelden

Om aanwezig te zijn bij deze literaire avond, kunt u via onderstaande knop een ticket reserveren voor een bedrag van € 12,50!