Lokaal Mediacentrum organiseert discussie over nieuwe opzet welzijn

21 juni 2017, van 20:00 tot 21:00 | Het Eemhuis (Keizaal)

Kosten: Gratis

Het Lokaal Mediacentrum slaat voor de tweede keer dit jaar de handen ineen en vragen aandacht voor de nieuwe opzet van welzijn in de gemeente Amersfoort. De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland organiseren een discussie over dit onderwerp in het Eemhuis op woensdag 21 juni vanaf 20.00 uur met de bijbehorende centrale vraag: "Hoe staat welzijnsorganisatie IndeBuurt033 er voor?" Na afloop is er ruimte voor een nabespreking.

Na eerder georganiseerde discussies, waaronder die over de aanpak van de gemeente bij jongeren die overlast veroorzaken, is nu de nieuwe opzet van welzijn in Amersfoort onderwerp van gesprek. Aanleiding voor dit onderwerp is het feit dat Indebuurt033 sinds begin dit jaar de Sociale Basis Infrastructuur coördineert in onze stad. Na een moeizame start lijkt alles nu op rolletjes te lopen, maar is dat ook echt zo en welke taken/doelen heeft de organisatie precies?

Deze vragen zullen door betrokkenen, politici en aanwezigen beantwoord worden, waarbij u ook meer dan welkom bent. Belangstellenden voor het debat krijgen ruimschoots de tijd om hun zegje te doen.

Discussieer mee!

Om deel te nemen aan de discussie in de Keizaal van het Eemhuis, kunt u zich hieronder aanmelden om zeker te zijn van een plek. De toegang is gratis. Wie het gesprek wil volgen zonder mee te discussiëren, kan die avond live meekijken via de website van de Bibliotheek Eemland.

Samenwerking

De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland startten september 2016 met het Lokaal Mediacentrum; een journalistiek platform waarin door samen te werken meer verdieping van inhoudelijke thema's mogelijk wordt, maar waar ook ruimte ontstaat voor talentontwikkeling, kennisuitwisseling en het beter gebruik maken van elkaars producties. Voor RTV Utrecht en De Stad Amersfoort biedt dit kansen om de kijkers en lezers meer achtergronden en analyses te bieden. Voor Bibliotheek Eemland biedt de samenwerking de mogelijkheid één van haar doelstellingen te realiseren, namelijk om inwoners informatie te bieden zodat die in staat zijn te participeren in de lokale samenleving door het organiseren van debatten.

Tiplijn
Tips voor mogelijke onderwerpen bij toekomstige debatten kunnen worden ingestuurd via een speciale site .