Netwerkcafé "Ik ben mijn bril vergeten"

15 maart 2018, van 16:00 tot 18:00 | Fluor, Oliemolenhof 22/ Oude Fabrieksstraat 29

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In samenwerking met Pact Sam Sam en Stichting Lezen en Schrijven organiseert het Taalhuis Eemland van de Bibliotheek Eemland op donderdag 15 maart om 16.00 uur in Fluor het netwerkcafé "Ik ben mijn bril vergeten" over het verband tussen armoede en laaggeletterdheid. Vrijwilligers en professionals die werken met mensen met een taalachterstand zijn van harte uitgenodigd voor dit netwerkcafé.

Een op de tien Amersfoorters heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen. Dikwijls proberen ze dit te verhullen omdat ze zich schamen. Een vaak gehoorde kreet is dan ook; “Wil jij het even lezen, ik ben mijn bril vergeten.” Naast sociaal isolement kan laaggeletterdheid ook leiden tot armoede. Laaggeletterden weten zich vaak geen raad met brieven en rekeningen. Om armoede duurzaam te bestrijden en schulden in de toekomst te voorkomen is een integrale aanpak vereist. Een van die onderdelen is het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden.

Taalhuis Eemland

Tijdens het netwerkcafé zullen medewerkers van het Taalhuis Eemland op een interactieve manier vertellen over het verband tussen armoede en het niet kunnen lezen en schrijven. Ze zullen bespreken hoe u als (vrijwillige) hulpverlener laaggeletterdheid kunt herkennen en bespreekbaar kunt maken binnen de organisatie of in het directe contact met de cliënt. Een aantal taalambassadeurs van de Stichting Lezen en Schrijven vertellen uit eigen ervaring waar zij in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen.