Rosanne Hertzberger over "Ode aan de E-nummers"

13 februari 2018, van 20:00 tot 21:30 | Cultuurhuis Woudenberg

Kosten: € 6,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van het thema "Gezond en met aandacht leven" organiseert de Bibliotheek Eemland (samen met Kunst en Cultuur Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg) drie activiteiten. Een daarvan is die met Rosanne Hertzberger over "Ode aan de E-nummers". U bent van harte welkom op dinsdagavond 13 februari om 20.00 uur in Cultuurhuis Woudenberg.

In het voorjaar van 2017 verscheen het boek “Ode aan de E-nummers” van Rosanne Hertzberger en daarover gaat haar lezing. Volgens Hertzberger zijn E-nummers helemaal niet zo slecht voor je als iedereen zegt. 'Het zijn de best geteste, veiligste stofjes die je binnen kunt krijgen. We weten al vijftig jaar wat gezond eten is. Niet te veel snacken, veel groente en fruit eten. De rest is allemaal geneuzel in de marge.' Volgens Hertzberger leidt de angst voor E-nummers tot "bizarre taferelen". Zij schreef met "Ode aan de E-nummers" een spraakmakend boek dat geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie.

Over Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger (1984) schrijft een column in NRC Handelsblad en in nrc.next. Ze deed onderzoek als postdoc bij de afdeling moleculaire microbiologie van Washington University (St. Louis, Missouri, USA) en promotie-onderzoek bij de UvA & NIZO Food Research. In 2017 was Hertzberger de eerste gast van het programma Zomergasten van dat seizoen.

Tickets

Om hierbij aanwezig te zijn, dient u vooraf kaarten te kopen via onderstaande oranje knop. De entree bedraagt € 6,50 per persoon. Heeft u al eerder een passe-partout gekocht om alle drie de lezingen in de reeks bij te wonen? Dan kunt u met datzelfde ticket naar binnen.

Meer activiteiten

Kunst en Cultuur Woudenberg biedt een cursus "Stoelyoga" voor mensen met een beperking aan en de korte cursus "Hechting met het (on)geboren kind". Meer informatie daarover vindt u hier.

De activiteiten van "Gezond en met aandacht leven" worden georganiseerd door de Bibliotheek Eemland, Kunst en Cultuur Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg. Zij komen mede tot stand door een subsidiebijdrage Gezonde levensstijl van de Gemeente Woudenberg.