Nieuws Amersfoort

Resultaat 1 - 10 (van 31)

• Vloerconstructie ICOON is veilig voor huidig gebruik

6 november 2017

Afgelopen woensdag 1 november is op verzoek van het Ministerie een risicoanalyse uitgevoerd naar de vloerconstructie van het bibliotheekgedeelte in het ICOON. Hieruit is gebleken dat de vloerconstructie op dit moment niet te zwaar wordt belast. Er zijn geen tekenen in de constructie zichtbaar (zoals scheurvorming of doorzakking), waaruit blijkt dat er van te zware belasting sprake is. De vloerconstructie is dus voor het huidige gebruik gewoon (zoals verwacht) veilig.

Bekijk details van Vloerconstructie ICOON is veilig voor huidig gebruik

• VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste coördinatoren

19 oktober 2017

VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers die als coördinator de voorlezers willen begeleiden. De voorlezers lezen voor aan kinderen uit gezinnen met een arm taal- en leesklimaat. Dit gebeurt bij de gezinnen thuis. Het is van belang dat u als coördinator een open houding heeft, flexibel bent, duidelijk kunt communiceren en kennis of ervaring heeft met het stimuleren van de taalontwikkeling.

Bekijk details van VoorleesExpress Amersfoort zoekt per direct enthousiaste coördinatoren

• Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

17 oktober 2017

Ook dit jaar staat de hele maand november in het teken van Nederland Leest met dit jaar als bijbehorend thema “Robotica”. De Bibliotheek Eemland organiseert weer tal van activiteiten in het Eemhuis en andere vestigingen, waaronder literaire avonden met schrijver Arthur Japin en Ronald Giphart, filmvertoningen van “I, Robot” – naar het boek dat dit jaar centraal staat, gesprekken rondom bestaande TED Talks tijdens de lunch en nog meer.

Bekijk details van Robotica staat centraal tijdens Nederland Leest 2017

• Landelijke aftrap Nederland Leest vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis

12 oktober 2017

Ook dit jaar staat de gehele maand november in het teken van Nederland Leest met deze keer als thema: Robotica. De landelijke aftrap vindt plaats op woensdagmiddag 1 november van 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Onder meer schrijver Ronald Giphart en filosoof Bas Haring zijn aanwezig.

Bekijk details van Landelijke aftrap Nederland Leest vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis

• De Bibliotheek Eemland en ROC Midden Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

11 oktober 2017

Vanochtend ondertekenden Ebby Pelsma (directeur ROC Midden Nederland) en Erno de Groot (directeur de Bibliotheek Eemland) een samenwerkingsovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Espressobar de Draak in Het Eemhuis. Bij de ondertekening waren docenten, afdelingsleider en studenten aanwezig. Dankzij de samenwerking zal er binnen de opleiding Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent meer aandacht komen voor voorlezen.

Bekijk details van De Bibliotheek Eemland en ROC Midden Nederland tekenen samenwerkingsovereenkomst

• Nieuwe catalogus!

18 september 2017

Sinds vandaag zijn wij overgegaan op een andere catalogus. Een boek vinden gaat nu nog makkelijker doordat in de resultatenlijst meteen staat of het boek aanwezig is. En wilt u een boek reserveren? Ook dat gaat heel eenvoudig omdat u niet steeds opnieuw hoeft in te loggen.

Bekijk details van Nieuwe catalogus!

• Extra aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week v/d Alfabetisering

4 september 2017

Van 4 tot en met 10 september 2017 vindt de Week van de Alfabetisering plaats, waarbij laaggeletterdheid onder de aandacht wordt gebracht. 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk hierbij aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden en voorlezen aan kinderen. In het kader van de Week van de Alfabetisering organiseert de Bibliotheek Eemland diverse activiteiten.

Bekijk details van Extra aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week v/d Alfabetisering

• Tweede vestiging de Bibliotheek op school op PCBO De Parkschool

1 september 2017

Met de feestelijke opening van PCBO De Parkschool op donderdagmiddag 31 augustus jongstleden op locatie Koningspark, is er tevens een tweede vestiging van de Bibliotheek op school geopend op de andere locatie van De Parkschool, te weten Stadspark. Naast de kinderen van groep één tot en met vijf kunnen nu ook de leerlingen van groep zes, zeven en acht gebruik maken van de aangeboden collectie in de schoolbibliotheek.

Bekijk details van Tweede vestiging de Bibliotheek op school op PCBO De Parkschool

• Kinderboekenweek 2017: dat wordt griezelen!

31 augustus 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. We organiseren ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema “Gruwelijk eng!”. Er zijn leuke voorleesfeestjes, spannende Griezellabs en we sluiten de Kinderboekenweek weer groots af met een Kinderboekenfestival. Welkom!

Bekijk details van Kinderboekenweek 2017: dat wordt griezelen!

• Tentoonstelling MEETING EACH OTHER

25 augustus 2017

Van 24 augustus tot 4 oktober is de tentoonstelling MEETING EACH OTHER te zien op de omlopen en in het Vooruitzicht van Het Eemhuis. De tentoonstelling bestaat uit werken van tien nieuwe kunstenaars van wie u nu werken kunt lenen bij Kunstuitleen Amersfoort.

Bekijk details van Tentoonstelling MEETING EACH OTHER