Resultaat 11 - 20 (van 34)

• Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

4 april 2019

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

Bekijk details van Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

• Markt Sociaal Domein in Bunschoten

19 maart 2019

Maandag 18 maart werd bekendgemaakt dat het kabinet geld gaat uittrekken voor extra cursussen lezen en schrijven. Het gaat hierbij om mensen die wel Nederlands spreken, maar om welke reden dan ook niet goed hebben leren lezen en schrijven. Minister Van Engelshoven gaf aan dat het voor deze groep erg moeilijk is om mee te komen in de samenleving. De Taalhuizen in de regio Eemland zetten zich voor deze mensen in.

Bekijk details van Markt Sociaal Domein in Bunschoten

• Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

6 maart 2019

Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Heeft u uw keuze nog niet gemaakt? Hieronder vindt u links naar de activiteiten en naar de partijprogramma's (voor zover aangeleverd bij provinciale staten)

Bekijk details van Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

• De Kinderjury is begonnen

6 maart 2019

Vanaf 6 maart kunnen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar weer meedoen met de Kinderjury en stemmen op hun favoriete kinderboeken van 2018. Ook bij de Bibliotheek Eemland kunnen de jonge juryleden hun stem uitbrengen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in verschillende vestigingen extra kinderactiviteiten.

Bekijk details van De Kinderjury is begonnen

• Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

28 februari 2019

De tweede VPRO Tegenlicht Meet Up van 2019 ging over de aflevering ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Het was volle bak in het KAdECafé, waar we naartoe verhuisden vanwege de hoge opkomst.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

• BoekStart Babyfestijn

21 februari 2019

Zaterdag 2 maart om 11:00 uur organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn in alle vestigingen. Tijdens het BoekStart Babyfestijn leer je alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk.

Bekijk details van BoekStart Babyfestijn

• Bieb op Diek geopend

7 februari 2019

De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

Bekijk details van Bieb op Diek geopend

• Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

4 februari 2019

Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

Bekijk details van Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

• De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

1 februari 2019

Sinds de introductie in de jaren ’60 is de Kunstuitleen een begrip geworden. Tienduizenden huishoudens zijn hierdoor in aanraking gekomen met kunst en hebben kunst in huis via de Kunstuitleen. Aan deze periode komt nu een einde met de sluiting van de Kunstuitleen Amersfoort op 1 januari 2020.

Bekijk details van De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

• Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

1 februari 2019

Vrijdagmiddag 1 februari ontving de VoorleesExpress Eemland een cheque van 6.000 euro! Dit fantastische bedrag werd opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje tijdens De Nationale Voorleesdagen voor de kinderen van de leden van JCI Eemland.

Bekijk details van Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress