Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 29)

 • BoekStart Babyfestijn

  21 februari 2019

  Zaterdag 2 maart om 11:00 uur organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn in alle vestigingen. Tijdens het BoekStart Babyfestijn leer je alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk.

  Bekijk details van BoekStart Babyfestijn

 • Bieb op Diek geopend

  7 februari 2019

  De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

  Bekijk details van Bieb op Diek geopend

 • Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

  4 februari 2019

  Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

  Bekijk details van Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

 • De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

  1 februari 2019

  Sinds de introductie in de jaren ’60 is de Kunstuitleen een begrip geworden. Tienduizenden huishoudens zijn hierdoor in aanraking gekomen met kunst en hebben kunst in huis via de Kunstuitleen. Aan deze periode komt nu een einde met de sluiting van de Kunstuitleen Amersfoort op 1 januari 2020.

  Bekijk details van De Kunstuitleen Amersfoort sluit op 1 januari 2020

 • Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

  1 februari 2019

  Vrijdagmiddag 1 februari ontving de VoorleesExpress Eemland een cheque van 6.000 euro! Dit fantastische bedrag werd opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje tijdens De Nationale Voorleesdagen voor de kinderen van de leden van JCI Eemland.

  Bekijk details van Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

 • Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

  23 januari 2019

  23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens de opening werd door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Een mooie gelegenheid voor Burgemeester Cnossen (burgermeester Woudenberg) om aan kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana voor te lezen.

  Bekijk details van Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

 • De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

  9 januari 2019

  Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen.

  Bekijk details van De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

 • StudyShare is begonnen

  8 januari 2019

  De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

  Bekijk details van StudyShare is begonnen

 • Blog: De Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland

  27 december 2018

  De Bibliotheek Eemland kijkt terug op een mooie novembermaand. Tijdens Nederland Leest, die dit jaar het thema ‘Voeding’ had, kon de Bibliotheek de aandacht vestigen op een wel erg mooie collectie: de Culinaire Collectie.

  Bekijk details van Blog: De Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland

 • BoekStart viert 10-jarig bestaan

  4 december 2018

  Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Om dit te vieren lanceert BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij de vinder van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangt.

  Bekijk details van BoekStart viert 10-jarig bestaan