Nieuws

Resultaat 21 - 29 (van 29)

 • Nieuw thema Kinderboekenweek

  27 november 2018

  26 november is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen het nieuwe thema van de Kinderboekenweek bekend gemaakt; Reis mee!

  Bekijk details van Nieuw thema Kinderboekenweek

 • Bibliotheek op school nummer 25

  23 november 2018

  25 scholen werken nu samen met de Bibliotheek om de Bibliotheek op school te realiseren. De Bibliotheek Eemland is hier trots op. Dankzij de samenwerking met alle 25 scholen kunnen veel kinderen met plezier lezen, zijn er prachtige boeken beschikbaar en worden leraren en leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.

  Bekijk details van Bibliotheek op school nummer 25

 • Huiskamerbibliotheek De Liendert sluit per 1 december

  23 november 2018

  Na zes jaar sluit op 1 december de Huiskamerbibliotheek van de Bibliotheek Eemland in woonzorgcentrum De Liendert. Omwonenden die gebruikmaakten van deze bibliotheekvoorziening kunnen nu terecht bij de Bibliotheek het Eemhuis aan het Eemplein, de Bibliotheek Hoogland, Engweg 7 of bij de Huiskamerbibliotheek de Koperhorst aan de Paladijnenweg.

  Bekijk details van Huiskamerbibliotheek De Liendert sluit per 1 december

 • 25ste Bibliotheek op school

  21 november 2018

  21 november is de 25ste Bibliotheek op school geopend. Kindcentrum Koningin Juliana is de 25ste school in Eemland met een Bibliotheek op school. Dankzij deze samenwerking is er een mooie collectie aan boeken aanwezig op Kindcentrum Koningin Juliana zodat elk kind met plezier kan lezen.

  Bekijk details van 25ste Bibliotheek op school

 • De Melodie gaat voorlezen

  20 november 2018

  Donderdag 8 november 2018 heeft Myrte van Rozendaal, voorleesconsulent van de Bibliotheek Eemland, in het kader van het project BoekStart in de Kinderopvang, een boekenpakket van 20 boeken overhandigd aan Peuterschool de Melodie.

  Bekijk details van De Melodie gaat voorlezen

 • KBS Kameleon opent 20ste Bibliotheek op school

  20 november 2018

  15 november opende KBS Kameleon de deuren van de 20ste Bibliotheek op school in Amersfoort. De Bibliotheek Eemland is hier trots op. Dankzij de samenwerking met alle 20 scholen kunnen veel kinderen met plezier lezen, zijn er prachtige boeken beschikbaar en worden leraren en leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.

  Bekijk details van KBS Kameleon opent 20ste Bibliotheek op school

 • Nieuwe boeken voor kinderopvang

  14 november 2018

  Donderdag 1 november 2018 heeft Anita Sindelka voorleesconsulent van de Bibliotheek Eemland, in het kader van het project BoekStart in de Kinderopvang, een boekenpakket van 20 boeken overhandigd aan voorleescoördinator Annette Heijboer van Peuterschool Partou aan het Luiterf 2.

  Bekijk details van Nieuwe boeken voor kinderopvang

 • Blog: Samenwerking Taalhuis en Stadsring51

  6 november 2018

  Uit de financiële problemen komen is niet makkelijk. Als je dan ook nog laaggeletterd bent, lijkt het bijna onmogelijk. Je moet formulieren lezen, rekeningen begrijpen, je administratie bijhouden. Financiële problemen zorgen voor stress en dan is er weinig ruimte om je ook nog bezig te houden met taal. Daarom vraagt hulp aan deze groep laaggeletterden om een aanpak waarbij aandacht is voor de situatie waarin deze mensen zitten. Het Taalhuis van de Bibliotheek Eemland kan hier een rol in vervullen.

  Bekijk details van Blog: Samenwerking Taalhuis en Stadsring51

 • Nieuwe stadsdichter gezocht

  16 oktober 2018

  Amersfoort zoekt voor de periode 2019 - 2021 een nieuwe stadsdichter en roept mogelijke kandidaten op om mee te doen. Uiterste inzenddatum deelnemers is 28 december. Op donderdag 31 januari 2019 - de Nationale Gedichtendag - bepalen jury en publiek de uiteindelijke keuze.

  Bekijk details van Nieuwe stadsdichter gezocht