Resultaat 21 - 30 (van 34)

• Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

23 januari 2019

23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens de opening werd door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Een mooie gelegenheid voor Burgemeester Cnossen (burgermeester Woudenberg) om aan kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana voor te lezen.

Bekijk details van Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

• De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

9 januari 2019

Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen.

Bekijk details van De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

• StudyShare is begonnen

8 januari 2019

De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

Bekijk details van StudyShare is begonnen

• Blog: De Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland

27 december 2018

De Bibliotheek Eemland kijkt terug op een mooie novembermaand. Tijdens Nederland Leest, die dit jaar het thema ‘Voeding’ had, kon de Bibliotheek de aandacht vestigen op een wel erg mooie collectie: de Culinaire Collectie.

Bekijk details van Blog: De Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland

• BoekStart viert 10-jarig bestaan

4 december 2018

Dit jaar bestaat BoekStart tien jaar. Om dit te vieren lanceert BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij de vinder van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangt.

Bekijk details van BoekStart viert 10-jarig bestaan

• Nieuw thema Kinderboekenweek

27 november 2018

26 november is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen het nieuwe thema van de Kinderboekenweek bekend gemaakt; Reis mee!

Bekijk details van Nieuw thema Kinderboekenweek

• Bibliotheek op school nummer 25

23 november 2018

25 scholen werken nu samen met de Bibliotheek om de Bibliotheek op school te realiseren. De Bibliotheek Eemland is hier trots op. Dankzij de samenwerking met alle 25 scholen kunnen veel kinderen met plezier lezen, zijn er prachtige boeken beschikbaar en worden leraren en leerlingen gestimuleerd om meer te lezen.

Bekijk details van Bibliotheek op school nummer 25

• Huiskamerbibliotheek De Liendert sluit per 1 december

23 november 2018

Na zes jaar sluit op 1 december de Huiskamerbibliotheek van de Bibliotheek Eemland in woonzorgcentrum De Liendert. Omwonenden die gebruikmaakten van deze bibliotheekvoorziening kunnen nu terecht bij de Bibliotheek het Eemhuis aan het Eemplein, de Bibliotheek Hoogland, Engweg 7 of bij de Huiskamerbibliotheek de Koperhorst aan de Paladijnenweg.

Bekijk details van Huiskamerbibliotheek De Liendert sluit per 1 december

• 25ste Bibliotheek op school

21 november 2018

21 november is de 25ste Bibliotheek op school geopend. Kindcentrum Koningin Juliana is de 25ste school in Eemland met een Bibliotheek op school. Dankzij deze samenwerking is er een mooie collectie aan boeken aanwezig op Kindcentrum Koningin Juliana zodat elk kind met plezier kan lezen.

Bekijk details van 25ste Bibliotheek op school

• De Melodie gaat voorlezen

20 november 2018

Donderdag 8 november 2018 heeft Myrte van Rozendaal, voorleesconsulent van de Bibliotheek Eemland, in het kader van het project BoekStart in de Kinderopvang, een boekenpakket van 20 boeken overhandigd aan Peuterschool de Melodie.

Bekijk details van De Melodie gaat voorlezen