Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

  9 april 2019

  Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen weken zijn bekend!

  Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

 • Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

  4 april 2019

  Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

  Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

 • Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

  4 april 2019

  De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

  Bekijk details van Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

 • Markt Sociaal Domein in Bunschoten

  19 maart 2019

  Maandag 18 maart werd bekendgemaakt dat het kabinet geld gaat uittrekken voor extra cursussen lezen en schrijven. Het gaat hierbij om mensen die wel Nederlands spreken, maar om welke reden dan ook niet goed hebben leren lezen en schrijven. Minister Van Engelshoven gaf aan dat het voor deze groep erg moeilijk is om mee te komen in de samenleving. De Taalhuizen in de regio Eemland zetten zich voor deze mensen in.

  Bekijk details van Markt Sociaal Domein in Bunschoten

 • Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

  6 maart 2019

  Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Heeft u uw keuze nog niet gemaakt? Hieronder vindt u links naar de activiteiten en naar de partijprogramma's (voor zover aangeleverd bij provinciale staten)

  Bekijk details van Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

 • De Kinderjury is begonnen

  6 maart 2019

  Vanaf 6 maart kunnen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar weer meedoen met de Kinderjury en stemmen op hun favoriete kinderboeken van 2018. Ook bij de Bibliotheek Eemland kunnen de jonge juryleden hun stem uitbrengen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in verschillende vestigingen extra kinderactiviteiten.

  Bekijk details van De Kinderjury is begonnen

 • Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

  28 februari 2019

  De tweede VPRO Tegenlicht Meet Up van 2019 ging over de aflevering ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’. Het was volle bak in het KAdECafé, waar we naartoe verhuisden vanwege de hoge opkomst.

  Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup; alles over het basisinkomen

 • BoekStart Babyfestijn

  21 februari 2019

  Zaterdag 2 maart om 11:00 uur organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn in alle vestigingen. Tijdens het BoekStart Babyfestijn leer je alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk.

  Bekijk details van BoekStart Babyfestijn

 • Bieb op Diek geopend

  7 februari 2019

  De Bibliotheek Eemland heeft er een nieuw servicepunt bij: de Bieb op Diek in Eemdijk. Deze werd vanmorgen feestelijk geopend in de School met de Bijbel, waar het servicepunt is gevestigd.

  Bekijk details van Bieb op Diek geopend

 • Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort

  4 februari 2019

  Op donderdagavond 31 januari, landelijke Gedichtendag, is Jacques de Waart in het Eemhuis gekozen tot nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Wethouder van cultuur Fatma Koşer Kaja maakte de uitslag bekend en speldde hem aan het eind van de avond de nieuwe ‘ambtsbroche’ op.

  Bekijk details van Jacques de Waart nieuwe stadsdichter van Amersfoort