Resultaat 1 - 10 (van 30)

• Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

29 mei 2019

'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen. Voor de editie van 30 juni is de organisatie op zoek naar mooie verhalen over belevenissen op of via internet. De mensen met de mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen krijgen de kans om hun verhaal voor te dragen aan publiek. De vertellers worden hierbij geholpen door een vertelcoach.

Bekijk details van Gezocht: mooie verhalen voor Verhalenpodium ‘Waar Gebeurd’

• Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

6 mei 2019

Op Hemelvaartsdag (30 mei), 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

Bekijk details van Onze vestigingen zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag en Pinksteren

• Europese Verkiezingen

2 mei 2019

Op 23 mei 2019 worden de Europese verkiezingen gehouden. Wij organiseren naar aanleiding hiervan een Tegenlicht Meetup op 15 mei. Verder vindt u informatie en links over de verkiezingen op deze pagina en een aantal tips uit onze collectie op displays in onze bibliotheken

Bekijk details van Europese Verkiezingen

• StoryAwards is verlengd

1 mei 2019

Nog kans t/m 10 mei om mee te doen met StoryAwards

Bekijk details van StoryAwards is verlengd

• De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

9 april 2019

Heb je Kinderjuryboeken gelezen? En je stembriefje ingevuld en ingeleverd bij de Bibliotheek? Dan doe je automatisch mee met de Kinderjuryloterij en maak je elke week kans op een prijsje. De winnaars van afgelopen weken zijn bekend!

Bekijk details van De winnaars van de Kinderjuryloterij zijn bekend

• Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

4 april 2019

Op 20 maart vond in de Keizaal een Amersfoortse Meetup van het VPRO televisieprogramma ‘Tegenlicht’ plaats met als thema ‘Dokteren met DNA’. Na het terugkijken en een introductie van de drie gastsprekers Dr. Rene Smulders van de Wageningen University, Biohacker Peter Joosten en Prof. Dr. Martina Cornelis, gingen zij met elkaar in gesprek. Hieronder een verslag van Hanneke Ooms, studente journalistiek.

Bekijk details van Verslag Tegenlicht Meetup 'Dokteren met DNA'

• Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

4 april 2019

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Amersfoort en onder andere de directeuren van de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en SKA lezen op 15 april voor op scholen en peutergroepen. Hiermee sluiten de gemeente Amersfoort en Baarn aan bij de landelijke actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Op initiatief van de gemeentes krijgen alle kinderen in de kleuterklas én alle kinderen tussen 2 en 4 in de kinderopvang het prachtige prentenboek ’Kikker is Kikker’ cadeau.

Bekijk details van Voorleesplezier voor alle Amersfoortse en Baarnse peuters en kleuters

• Markt Sociaal Domein in Bunschoten

19 maart 2019

Maandag 18 maart werd bekendgemaakt dat het kabinet geld gaat uittrekken voor extra cursussen lezen en schrijven. Het gaat hierbij om mensen die wel Nederlands spreken, maar om welke reden dan ook niet goed hebben leren lezen en schrijven. Minister Van Engelshoven gaf aan dat het voor deze groep erg moeilijk is om mee te komen in de samenleving. De Taalhuizen in de regio Eemland zetten zich voor deze mensen in.

Bekijk details van Markt Sociaal Domein in Bunschoten

• Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

6 maart 2019

Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Heeft u uw keuze nog niet gemaakt? Hieronder vindt u links naar de activiteiten en naar de partijprogramma's (voor zover aangeleverd bij provinciale staten)

Bekijk details van Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

• De Kinderjury is begonnen

6 maart 2019

Vanaf 6 maart kunnen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar weer meedoen met de Kinderjury en stemmen op hun favoriete kinderboeken van 2018. Ook bij de Bibliotheek Eemland kunnen de jonge juryleden hun stem uitbrengen. Daarnaast organiseert de Bibliotheek in verschillende vestigingen extra kinderactiviteiten.

Bekijk details van De Kinderjury is begonnen