BoekStart Babyfestijn

2 maart 2019, 11:00 | Alle vestigingen

Kosten: Gratis

Zaterdag 2 maart organiseert de Bibliotheek Eemland het gratis BoekStart Babyfestijn op alle vestigingen. Leer tijdens het BoekStart Babyfestijn alles over voorlezen aan baby’s, want voorlezen aan baby’s is belangrijk. Kom zaterdag 2 maart met je baby van 0 of 1 jaar naar een van de vestigingen van de Bibliotheek Eemland.

BoekStart Babyfestijn

Om 11.00 uur start de workshop Voorlezen aan baby’s in de vorm van een interactieve babyquiz. Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen te winnen! Daarnaast vertellen we over het belang van voorlezen aan baby's, krijg je handige tips en zorgen voor een leuke en leerzame ochtend.

Waarom voorlezen?

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. 

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al in de buik luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: kinderen die al voordat ze acht maanden oud zijn worden voorgelezen, scoren later hoger op taal.

Voorlezen:

• is een warm moment samen
• geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen
• oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen
• prikkelt fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden
• stimuleert de taal- en spraakontwikkeling

Kom zaterdag 2 maart gratis met je baby van 0 of 1 jaar naar een van de vestigingen van de Bibliotheek Eemland. Aanmelden is niet nodig.