Boekenweek - Interview met Adriaan van Dis

28 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bergkerk (Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort)

Kosten: € 12,50

Op donderdag 28 maart, tijdens de Boekenweek, organiseert de Bibliotheek Eemland in samenwerking met de Algemene Boekhandel een lezing van Adriaan van Dis over het boekenweekthema 'De moeder, de vrouw.' Ivan Borghstijn interviewt Van Dis over zijn werk in relatie tot dit thema.

Wie is Adriaan van Dis?

Adriaan van Dis groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij schreef meerdere boeken over Indië en zijn achtergrond. 

In 1994 verscheen de meerdere malen bekroonde roman 'Indische duinen', over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. In 2002 verscheen de roman-in-taferelen 'Familieziek', dat door zowel critici als het Nederlandse publiek zeer goed werd ontvangen. 'Familieziek' vertelt over een jongen die zich moet leren weren in een kwade wereld, ook in huis. De opvoeder is een door de oorlog beschadigde man die zijn zoon steeds meer bij zijn waanwereld betrekt. 

Enkele jaren geleden verscheen Van Dis’ 'Ik kom terug' waarvoor hij de Libris Literatuurprijs ontving. 'Ik kom terug' is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie. Over het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen, opeens begint te praten tegen haar zoon - over liefde, verraad en drie oorlogen. De zoon, een romanschrijver, mag haar biograaf worden, maar er is een voorwaarde: hij moet haar een zachte dood bezorgen.

Het gehele oeuvre van Van Dis werd in 2014 bekroond met de Constantijn Huygensprijs.

Kaarten

U kunt kaarten bestellen via onderstaande knop. 

Foto: Annaleen Louwes

Deze activiteit wordt in samenwerking met de Algemene Boekhandel georganiseerd.