Cultuurcafé: lezing Caroline Nelissen - De Krantenjongen

26 september 2019, 20:15 | Cultuurhuis, dé Huiskamer van Woudenberg

Kosten: € 6,-

De Woudenbergse schrijfster Caroline Nelissen vertelt 26 september in de Bibliotheek Woudenberg hoe haar biografische roman 'De Krantenjongen' tot stand kwam.

Het pad dat Caroline Nelissen tijdens het schrijven van haar nieuwe biografie De Krantenjongen heeft bewandeld was een weg vol hobbels en kuilen, omdat de hoofdpersoon na het vertellen van zijn verhaal niet meer met zijn verleden geconfronteerd mag worden en anoniem wil blijven.

De Krantenjongen gaat over iemand die zichzelf wegcijfert in de hoop op een vleugje waardering. Het verhaal beslaat de laatste dertig jaar van de vorige eeuw. Tijdens haar research kwam Nelissen erachter hoeveel er na de eeuwwisseling is veranderd. Verdwenen gebouwen en veranderde sociale structuren, maar de onzichtbare krantenbezorgers bestaan nog steeds. 

Tickets

Lukt het aanmelden via bovenstaande knop niet? Stuur dan een mail naar info@bibliotheekeemland.nl o.v.v. de activiteit waar u belangstelling voor heeft of bel naar 0334631914. 

Over het Cultuurcafé

Het Cultuurcafé in het Cultuurhuis Woudenberg, de Huiskamer van Woudenberg, vindt vier keer per seizoen plaats op een donderdagavond. Twee keer wordt er een lezing over beeldende kunst georganiseerd door St. Kunst en Cultuur Woudenberg en twee keer een lezing over literatuur door de Bibliotheek Eemland.