Cursus De Digitale Overheid

9 januari 2019, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: € 15,-

Contact met de overheid gaat steeds meer digitaal. Informatie vindt u op websites en uw zaken regelt u online met uw DigiD. Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Volg dan de cursus De Digitale Overheid van Gilde Leusden in samenwerking met de Bibliotheek Eemland en Seniorweb. De eerste bijeenkomst is op woensdag 9 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Leusden.

DigiD, MijnOverheid en meer

Het programma van de cursus bestaat onder andere uit:

• het gebruiken van de DigiD;
  • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
  • het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
  • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
  • het gebruik van Regelhulp.

Beschikt u over een DigiD?

Bij het begin van de cursus moet u over een DigiD beschikken. Heeft u nog geen DigiD of bent u uw inloggegevens kwijt? Kom dan minstens twee weken voor aanvang van de cursus naar het Digitaal Hulpplein op maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Leusden, zodat we een en ander voor u kunnen regelen.

Neemt u om te oefenen uw (opgeladen) laptop of tablet mee naar de cursus. Er is een beperkte mogelijkheid om tijdens de cursus een laptop van Gilde te lenen. Wilt u een laptop lenen? Geef dit dan aan bij 'Eventuele opmerkingen' in het inschrijfformulier.