Bijzondere Poppen van Graddie in Bunschoten

13 september 2019, van 15:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: gratis

Vrijdag 13 september bent u tussen 15.00 en 17.30 uur van harte welkom in de Bibliotheek Bunschoten om de bijzondere, levensechte poppen van Graddie Jansen-van Leeuwen te komen bekijken. Omdat 13 september in de Week van de Alfabetisering valt, gaat Graddie ook graag met u in gesprek over wat het voor haar betekent om laaggeletterd te zijn.

Graddie begon in 1970 met het maken van haar poppen. De poppen werden een zo'n succes dat ze van haar hobby haar werk kon maken. Op een gegeven moment kreeg ze zelf een grote bestelling uit Amerika. Omdat ze niet in het Engels terug kon mailen, besloot ze een cursus aan het ROC te volgen. Daar werd ze ook op Nederlands getest en bleek ze dyslectisch te zijn.

Graddie vertelde haar verhaal aan Stichting Lezen en Schrijven en kunt u lezen op de site.

Kunstroute Bunschoten

De poppen van Graddie in de Bibliotheek Bunschoten maken deel uit van de Kunstroute.