Imposant theatercollege over Neerlands Grootste Staatsman: Johan van Oldenbarnevelt

16 mei 2019, van 20:30 tot 22:00 | Het Eemhuis

Kosten: € 25,-

Ga met Hans Goedkoop terug naar mei 1619. Beleef in dit theatercollege de laatste minuten van Johan van Oldenbarnevelt. Neerlands grootste staatsman, geboren en getogen in Amersfoort die zijn sporen nog nalaat in de hedendaagse politiek. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat een jongen van simpele afkomst opklimt tot raadspensionaris en eindigt op het schavot als staatsvijand nummer 1? Is deze loftrompet terecht? Werd hij gedreven door eerzucht of onbaatzuchtige vaderlandsliefde?

Exact 400 jaar na dato laat presentator/geschiedkundige Hans Goedkoop de affaire Johan van Oldenbarnevelt herleven in Het Eemhuis.

Samenwerking

Dit evenement wordt georganiseerd door Het Medialab in opdracht van Bibliotheek Eemland, Archief Eemland en Volksuniversiteit Amersfoort in het kader van 5 jaar Eemhuis en 400 jaar JvO.

Tickets voor dit theatercollege zijn via onderstaande knop verkrijgbaar.

Foto's: Babet Hogervorst fotografie

Te leen in de bibliotheek (een selectie)