Kunstlezing ‘Hockney - Van Gogh. The Joy of Nature'

26 maart 2019, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: € 17,50, inclusief koffie en koek

Op de dinsdagochtend geeft drs Gees-Ineke Smit een reeks Kunstlezingen in de Bibliotheek Baarn. De lezingen vormen een goede basis voor een bezoek aan komende tentoonstellingen die in Nederland te zien zijn. Deze keer gaat het over het thema 'Hockney - Van Gogh. The Joy of Nature'.

David Hockney (1937) is een wereldberoemd kunstenaar en zijn werken zijn kleurrijk en kolossaal. Zijn inspiratie haalt hij veelal uit de natuur, en hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Ook Van Gogh hield zich hiermee bezig. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Vincent van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. De parallellen tussen de twee grote kunstenaars zijn te ontdekken in de tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' die van 1 maart t/m 26 mei 2019 in het Van Gogh Museum in Amsterdam te zien is.

Aanmelden

Opgeven kan via Gees-Ineke@xs4all.nl. Let op: er is beperkt plek.

Fotocredit: David Hockney, 'Het aanbreken van de lente in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (tweeduizendelf)', olieverf op 32 doeken, © David Hockney, Foto: Richard Schmidt, Centre Pompidou, Parijs. Musée national d’art moderne – Centre de création industrielle