Kunstroute Bunschoten

13 september 2019 t/m 14 september 2019 | de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Bunschoten is tijdens de Kunstroute op vrijdag 13 en zaterdag 14 september deels omgetoverd tot een expositieruimte en doe- en ontdekplek. In de Bibliotheek vindt u schilderijen van Maritza Voorbach, bonsaiboompjes van Hans Veltman & poppen van Graddie Jansen.

Maritza Voorbach maakt Chinese schilderwerken en samen met de Japanse miniatuurboompjes van Hans Veltman ontstaat zodoende een exotische, Aziatische sfeer in de bibliotheek. Onder leiding van Voorbach kun u zelf ook een kunstwerkje maken. Ook de kunst van het presenteren van bonsai komt aan bod. Veltman vertelt en geeft compleet advies over de juiste bakken, potten, accessoires en tafeltjes. Op de vrijdagmiddag is ook Graddie Jansen uit Soest aanwezig. Zij maakt levensechte babypoppen en vertelt u daar graag over. Natuurlijk neemt zij een aantal fraaie poppen mee.

Aangepaste openingstijden

Speciaal voor de Kunstroute Bunschoten is de Bibliotheek Bunschoten op vrijdag geopend tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. U krijgt bij uw bezoek een kopje chinese thee aangeboden.

Over Kunstroute Bunschoten

Een vast hoogtepunt van de culturele agenda van het Cultuur Platform is de Kunstroute in september. Een activiteit waarbij lokale kunstenaars en creatievelingen hun werk presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Al vele jaren is september het moment dat kunstenaars zich aan de inwoners kunnen presenteren op diverse locaties zoals het Gemeentehuis, winkeliers, horeca en kunstateliers.

Foto van Maritza Voorbach.