Lezing: Jan Carel van Dijk - 125 jaar Amersfoortse Horeca

26 juli 2019, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Leden: € 5,- | Niet-leden € 7,50

De horeca in Amersfoort kent een lange geschiedenis. Het verhaal van de afgelopen 125 jaar wordt tijdens deze middag verteld aan de hand van prachtige oude ansichtkaarten. Deels is er nog het nodige te herkennen, maar veel beroemde zaken zijn verdwenen. De mooie plaatjes daarvan brengen de herinnering weer helemaal terug en wekken nostalgische gevoelens op.

De lange geschiedenis van de Amersfoortse horeca komt onder andere vanwege de doorgaande route van West- naar Oost-Nederland. Hierdoor waren er al gauw meerdere herbergen en logementen. Rond de vorige eeuwwisseling raakte alles in een stroomversnelling. De stad groeide dankzij het spoor alsmede de komst van een groot garnizoen en werd door toenemende mobiliteit van de burger zelfs een populaire vakantiebestemming. 

Lukt het aanmelden via bovenstaande knop niet? Stuur dan een mail naar info@bibliotheekeemland.nl o.v.v. de activiteit waar u belangstelling voor heeft of bel naar 0334631914. 

Zomerlezingen de Bibliotheek het Eemhuis

De Bibliotheek het Eemhuis heeft een zomerprogramma vol met lezingen van auteurs uit de regio. Bekijk hier het hele programma.