Lezing: Onno Blom over zijn biografie over Wolkers 'Het litteken van de dood' (geannuleerd)

14 november 2019, 20:00 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: Leden: € 10,- | Niet-leden: € 12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wolkers staat centraal tijdens Nederland Leest, dus kan het niet anders dan dat wij Onno Blom vragen om over hem te vertellen. Als biograaf van Wolkers is hij ook de samensteller van het Nederland Leest boek 'Winterbloei'. Op donderdag 14 november komt Blom naar de Bibliotheek Baarn.

De Jan Wolkers-biografie was voor Onno Blom ‘de opdracht van zijn leven’, zo bekende hij eerder in een vraaggesprek met de Volkskrant. Tien jaar werkte Blom aan zijn biografie, Het litteken van de dood, waarin de biograaf een man tot leven wekt die ver afstaat van het beeld van Wolkers in de laatste jaren van zijn leven. Hij won er de Nederlandse biografieprijs 2018 mee.

Winterbloei – Jan Wolkers

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, zal de bundel van een voorwoord voorzien.

Tickets

Deze lezing is geannuleerd.

Fotograaf: Stephan Vanfleteren


Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

De Bibliotheek Eemland organiseert verschillende activiteiten rondom het thema. Bekijk hier alle activiteiten.