Lezing: Roy Straver - Drawdown

23 april 2019, 20:00 | de Bibliotheek het Eemhuis - Keizaal

Kosten: € 7,50 | leden: € 5

Het boek 'Drawdown - Het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren' van Paul Hawken is wereldwijd een succes en is een New York Times bestseller. Niet gek, want het klimaat is hot. Roy Straver van Climate Cleanup, de organisatie die het boek naar het Nederlands heeft laten vertalen, vertelt 23 april meer over het onderwerp.

'Drawdown' is een boek over klimaatverandering dat focust op oplossingen en niet op de problemen zelf. Tientallen wetenschappers vanuit allerlei vakgebieden rekenden voor het boek 100 methodes door om klimaatverandering te helpen tegengaan en zelfs te keren.

De omvang van het klimaatprobleem en de omvattendheid en ingrijpendheid van de noodzakelijke aanpak dreigt velen te verlammen. En inderdaad is klimaatontwrichting niet alleen een zeer ingrijpend maar ook uitermate urgent probleem. Oplossingen zijn er echter ook wel degelijk. Vele daarvan waren er al lang, maar winnen nu aan relevantie en aantrekkingskracht. Andere zijn nieuw en verrassend, zoals het feit dat het opleiden van meisjes en vrouwen een gigantisch effect heeft, net als gezinsplanning. 

De "Drawdown'-maatregelen bieden dus een hoopvol klimaatperspectief. Bovendien leveren ze een hele reeks van andere voordelen op - voor onze gezondheid, veiligheid, welvaart en welzijn.

Climate Cleanup

Tijdens deze avond geeft Roy Straver van Climate Cleanup toelichting op de geboden oplossingen. Climate Cleanup bestaat uit een groep entrepreneurs en financiers die klimaatverandering tegengaan door CO2 uit de lucht te halen. Het boek Drawdawn werd op initiatief van de stichting naar het Nederlands vertaald.

We are Public

Wij doen mee aan 'We are public' (WAP). Leden daarvan mogen gratis naar deze lezing. Wilt u zich van tevoren aanmelden, stuur dan een mail.
Als lid van WAP heeft u keuze uit minimaal 150 bijzondere programma’s per maand bij 400 instellingen in meerdere steden. Allen geselecteerd door een bevlogen redactie.
Aanmelden voor 'We are public' kan hier. Het doel is om eind april 500 cultuuroptimisten te hebben bereikt. In Amersfoort doen, naast de bibliotheek, in ieder geval de theaters Flint en De Lieve Vrouw, Fluor en De Volmolen.

Te leen in de bibliotheek (een selectie)